GJENSYN MED STJERNER: Både Alexis Sanchez og Romelu Lukaku er tilbake mot Bournemouth søndag. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB Scanpix
GJENSYN MED STJERNER: Både Alexis Sanchez og Romelu Lukaku er tilbake mot Bournemouth søndag. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Ole Gunnar Solskjærs neste store utfordring som United-manager

Alexis Sanchez og Romelu Lukaku kan gi nordmannen hodebry før møtet med Joshua Kings Bournemouth.

MANCHESTER (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær (45) står i disse dager overfor sin kanskje tøffeste utfordring i sin ferske vikarrolle som manager for en av verdens største fotballklubber.

Sanchez og Lukaku tilbake

Før kampene mot Cardiff og Huddersfield var det nokså enkelt å ta ut laget framover i banen, med den kvikke trioen Jesse Lingard, Anthony Martial (Juan Mata mot sistnevnte pga. sykdom) og Marcus Rashford på topp.

For alle de sultne angriperne er i form, og laguttaket har nærmest gitt seg selv, med angrepsstjerner som Alexis Sanchez og Romelu Lukaku ute.

Men nå er begge de to sistnevnte tilbake. Sanchez har slitt med en hamstringskade, mens Lukaku har fått fri av klubben.

- Alexis er tilbake, han fløy inn ... Når var det? Jeg husker ikke dagen, men han har trent i to dager. Forhåpentligvis kan han trene med ballen med det samme nå. Det spørs om han er med mot Bournemouth, men han vil definitivt være klar mot Newcastle, sier Solskjær på pressekonferansen etter kampen.

Det var opprinnelig ventet at Sanchez ikke ville være tilbake før i januar.

Har fått fri

Det er ikke kjent nøyaktig hva som har gjort at Lukaku har mistet de to første kampene under Solskjærs ledelse, men etter å ha spilt i 1-3-tapet for Liverpool har den store belgieren glimret med sitt fravær på treningsfeltet Carrington.

Den offisielle forklaringen er at spissen har fått tid til å være med familien sin etter et personlig anliggende. Men 30. desember skal Lukaku være klar til å kjempe for en plass på laget, og samme dag møter Manchester United Joshua King og Bournemouth på Old Trafford.

Så det store spørsmålet er om Solskjær vil dele opp trioen som til tider har storspilt, til fordel for en av klubbens aller største stjerner.

For Solskjær har brukt mye av tida med pressen til å legge vekt på at han ønsker å få tilbake smilet og gleden hos spillerne sine, noe han også har fått etter drømmestarten. Mannskapet hans spiller for øyeblikket en fartsfylt og attraktiv fotball.

Lukaku ble benket i noen kamper under manager José Mourinho, men har startet 12 av 18 ligakamper denne sesongen. Det har gitt belgieren seks scoringer i målprotokollen.

Dersom Lukaku og Sanchez skulle finne formen, vil Solskjær ha et luksusproblem.

- Jeg tror jeg sa til støtteapparatet også mot slutten, når du leder 2-0 og kanskje 3-0, så tenker du at neste uke vil du ha Sanchez, Martial og Lukaku å sette innpå, for jeg tror vi virkelig kunne satt spikeren i kista med dem, uttalte Solskjær etter Cardiff-kampen.

I god form

Anthony Martial (syk da United møtte Huddersfield) er på sin side Premier Leagues mest effektive spiller av de som har scoret mer enn fem mål. Franskmannen står med åtte scoringer på 880 minutter i ligaen - scoring hvert 111. minutt.

- Han må ha hatt en dårlig kokk i jula - han har blitt syk. Om det er matforgiftning eller noe annet vet jeg ikke, sa Solskjær om angriperen.

Jesse Lingard har startet ti kamper og har scoret fire mål, to av dem mot Cardiff, mens Marcus Rashford har vist god form den siste tida, og står med fire scoringer på ni starter.

Ole Gunnar Solskjær kom også med en advarsel til framtidige motstandere før kampen, hvor han uttalte:

- Jeg tror ikke noen lag vil like at Rashford, Martial, Lingard og Pogba løper mot dem.

De tre førstnevnte tegnet seg altså på scoringslista i den aktuelle kampen, mens Paul Pogba sto for to målgivende pasninger. Med sin store hurtighet kan United med den unge trioen på topp kontre i senk enhver motstander.

Med Lukaku på banen blir det litt andre premisser.

La på seg muskler

Kraftspissen har tidligere uttalt at han la på seg for mye muskler i opptakten til sommerens VM-sluttspill, og at han derfor hadde mistet noe av hurtigheten han mener han trenger for å lykkes i Premier League.

- I Premier League kan jeg ikke spille med samme mengde muskler som i internasjonal fotball. Det var noe jeg visste da jeg kom tilbake, sa Lukaku blant annet ifølge The Guardian.

Selv om Lukaku har jobbet hardt for å komme tilbake på fjorårsnivået, er han ikke helt der.

Må velge

Lukaku er et perfekt oppspillspunkt som du også kan slå innlegg på fra kant, noe som gir United en annen dimensjon. Samtidig er han mer statisk enn de nevnte angriperne.

Så Ole Gunnar Solskjær må finne ut av om han skal fortsette med den kontringssterke trioen som gir mer bevegelse på topp, eller ta i bruk sin aller største stjerne umiddelbart og dermed plassere en av unggutta på benken.

Uansett hva han velger, vil det nok ikke være populært hos den eller de som blir vraket.

Jo mer nordmannen bruker Martial, Lingard og Rashford sammen, jo mer vil de lære seg å kjenne hverandre og deretter få bedre flyt i spillet. Alle tre scoret forøvrig i samme kamp for første gang siden september 2017, da United gjestet Cardiff i Wales.

Juan Mata erstattet Martial mot Huddersfield og er også aktuell i en trio på topp. Spanjolen har riktignok ikke den samme farten i kroppen som de andre tre utfordrerne.

Manchester United møter Bournemouth førstkommende søndag 18.30.