- Ole Gunnar tente meg

John Arne Riise fortsatte der Ole Gunnar Solskjær slapp på lørdag, og banket inn seiersmålet for Liverpool.

John Arne Riise varmet opp til gårdagens Premier League-debut med Solskjærs mål mot West Bromwich.

- Jeg så glimt fra kampen på hotellrommet. Ole Gunnar er iskald i slike situasjoner. Han er den beste. Etter at han scoret, tenkte jeg at «nå må jeg f... meg se til å score jeg også». Men jeg hadde ikke det i tankene under kampen. Det spiller ingen rolle hvem som scorer, så lenge laget vinner, sa matchvinner Riise til NTB.

- Bedre selvtillit

Norges assistenttrener Harald Aabrekk var glad da han fikk høre om Riises scoring i går kveld.

- Dette var viktig, utbrøt han da Dagbladet viderebrakte scoringsbeskjeden.

Aabrekk mener det er viktig for landslaget at både John Arne Riise og Ole Gunnar Solskjær lykkes på klubblagene slik de har gjort i helga med to matchvinner-scoringer.

- Ole Gunnar og John Arne veit begge at de er gode fotballspillere, men det skal omsettes i handling. Når de lykkes, slik de har gjort i helga, hjelper det både på selvtilliten til spillerne, og de som er rundt dem på landslaget, sier Aabrekk.

Selvtillit er et nøkkelord når Norges landslag skal ut i sin tøffeste høst noensinne. Norge bør prestere mot Nederland i privatkampen onsdag og oppnå gode resultat i de tre påfølgende EM-kval kampene for å gjenvinne tilliten i folket.

- En faktor er for å heve oss er at vi får en mer stabil spillergruppe, og jeg håper både Ole Gunnar Solskjær og John Arne Riise spiller fra start mot Nederland, sier Aabrekk.

- Hva legger du i ordet håper?

- Jeg håper de beste spillerne er med når vi spiller kamper, og at vi slipper å ta hensyn til skader i samme grad, som vi gjorde i VM-kvalifiseringen. Jeg sprekker vel heller ingen stor ballong når jeg sier at Ole Gunnar og John Arne er blant våre beste spillere, sier Aabrekk.

Kan bli venstrekant

Riise ble i går ettermiddag matchvinner for Liverpool fra en venstrekantrolle. Han kan få samme rollen mot Nederland onsdag.

- Riise har tidligere vært prøvd i en kantrolle på landslaget, med suksess. John Arne er god i begge roller og er i utgangspunktet også like aktuell i begge, sier Aabrekk.

Riise selv sier dette om sin kantrolle på klubblaget.

- Det spiller ingen rolle hvor jeg spiller. Det har aldri betydd noe for meg. Liverpool er en stor klubb, og jeg er bare glad for å få spille, sier Riise.

Den avgjørende scoringen mot Aston Villa kom like etter pause etter et nydelig forarbeid av lagkamerat Danny Murphy. Riise dro til på første mulighet og ballen gikk inn nede ved stolperota bak keeper Peter Enckelman.

- Straks Danny Murphy gikk framover, var jeg sikker på at han skulle sentre til meg, og da jeg kvittet meg med forsvarsspilleren (Delaney), visste jeg at jeg ville score, sier Riise.

- Var det bevisst å skyte i korthjørnet?

- Ja. I slike situasjoner tar keeperne ofte sjansen på at skuddet kommer i lengste hjørne, mener Riise.

Psyket seg opp

Riises scoring gjorde at Liverpool tok tre viktige poeng, og det er liten tvil om hva som er årets målsetning.

- I fjor ble vi nummer to. I år er det bare en plass på tabellen vi slåss for, sier Riise før han kommer med en innrømmelse:

- I første omgang var jeg fryktelig dårlig. Jeg ble springende mye imellom og sleit med å finne posisjonen. I pausen psyket jeg meg skikkelig opp, og da jeg kom ut til andre omgang var jeg mye mer tent, mente John Arne Riise.

LANDSLAGETS VENSTREKANT? Harald Aabrekk utelukker ikke at John Arne Riise kan bli prøvd ut i en venstrekantrolle på midtbanen når Norge møter Nederland onsdag. - John Arne er god både som back og kantspiller, sier Aabrekk til Dagbladet