- Ole har det bra

I går lå Ole Gunnar Solskjær på operasjonsbordet i Manchester, etter en operasjon i kneet. Det er fortsatt uklart hvor lenge han blir borte fra fotballen.

Solskjær slo opp kneskaden da Norge spilte mot Bosnia-Hercegovina for 17 dager siden, og har slitt med kneet den siste tida. Han måtte stå over kampen mot Arsenal på søndag, og i går ble det klart at nordmannen måtte opereres.

30-åringens personlige rådgiver, Jim Solbakken, snakket med Solskjær på telefon fra sykesenga etter operasjonen i går.

- Ole ble operert i dag tidlig. Etter forholdene har han det bra, sa Solbakken i går kveld.

- Han har ikke snakket med legene etter operasjonen. Klubben skal sende ut en pressemelding når de får mer informasjon.

Det er fortsatt uklart hva som ble gjort under operasjonen.

- Legene har vært inne i kneet, men de har ikke sagt hvor lenge de tror Ole blir ute. Han veit ingen ting selv ennå.

Ikke fått beskjed

Heller ikke den norske landslagsledelsen er varslet om hva legene fant ut under operasjonen.

- Vi vet ikke hva som er blitt gjort, og regner med å høre fra klubben i morgen, sa landslagslege Thor Einar Andersen til Dagbladet i går.

Nyheten om at Solskjær skulle under kniven sprakk da reservelagsspiller Darren Fletcher ble intervjuet av Uniteds TV-kanal.

- Vi håpet dette skulle gå over av seg selv, men det er viktig med denne operasjonen slik at han kan bidra til laget resten av sesongen, står det i en pressemelding fra Manchester United. Uansett er det svært liten sjanse for at Solskjær får med seg landskampen mot Luxembourg 11. oktober.

- Det er et tap for landslaget hvis Ole Gunnar ikke er med mot Luxembourg, sier landslagets assistenttrener Harald Aabrekk til Dagbladet.

- Vi skulle gjerne hatt ham med oss, men det viktigste er at han kommer tilbake for fullt.

Ikke playoff, heller?

Solskjær måtte reise hjem fra landslagssamling før kampen mot Portugal for to uker siden. 30-åringen pådro seg først kneskaden i en ligakamp mot Wolves 27. august. Vridningen i kneet forverret seg mot Panathinaikos i Champions League forrige onsdag, og Solskjær ble tatt av banen.

Hvis Norge får playoffkamp om EM-plass, må trolig også den spilles uten Solskjær.

OPERERT: Ole Gunnar Solskjær måtte gjennom en kneoperasjon i går. Han blir trolig verken klar til EM-kvalifiseringskampen mot Luxembourg eller til en eventuell playoffkamp. Her strekker han på beinet i Zenica i Bosnia, før landskampen med Norge.