-  Ole kommer tilbake

Midt i feriekosen på Santorini fikk landslagssjef Åge Hareide i går beskjed om at tre av landslagsspillerne hans var skadd.

Mest uvisshet knytter det seg til Ole Gunnar Solskjærs (31) skade.

Kneskaden som satte ham ut av spill det meste av fjoråret har begynt å krangle igjen, og Solskjær var derfor ikke med i United-troppen som i går satte kurs for sesongoppladning i USA.

«I det siste har jeg ikke vært i nærheten av å kunne gi 100 prosent på trening, så derfor er det naturlig at jeg står over USA-turen,» skriver Ole Gunnar Solskjær på sin hjemmeside på internett.

I løpet av de første dagene skal han undersøkes av en knespesialist, og Solskjær utelukker ikke at det kan være snakk om et nytt langvarig skadeavbrekk.

«(...) jeg trener styrke og sykling for å holde formen vedlike. Å spille fotball er uansett ikke noe alternativ nå inntil jeg får beskjed fra det medisinske apparatet i klubben. I og med at jeg ikke trener fotball så ser det mørkt ut med tanke på seriestarten i år,» skriver han videre.

-  Krysser fingrene

Åge Hareide var kjent med at Solskjær raskt fikk kjenning med kneskaden da han returnerte til England etter fotballferien.

-  Det var ingen indikasjon på at noe var galt før han kom skikkelig igang igjen i England. Ole Gunnar var da innstilt på å kline til for fullt framfor å lunte rundt og passe på kneet sitt resten av livet. Derfor er dette naturligvis en nedtur for både ham, United og landslaget, sier Hareide til Dagbladet.

Landslagssjefen har likevel på ingen måte ennå avskrevet Solskjær til VM-kvaliken borte mot Italia 4. septemer. Med sine 62 landskamper er Solskjær et viktig forbilde både på og utenfor banen.

-  Vi vet ikke hvor alvorlig dette er før en spesialist får kikket på ham, men vi får krysse fingrene for at det ikke er ille. United har nok et kobbel av eksperter i støtteapparatet sitt, så dette er nok i de beste hender, sier Hareide.

Legen var kritisk

Det var 23. august i fjor mot Wolverhampton at Ole Gunnar Solskjær fikk den stygge vridningen i høyrekneet som spolerte sesongen. Han opererte vekk brusk i kneet 23. september, og var borte fra fotballen i over fem måneder.

-  Landslagslege Thor Einar Andersen sa til Dagbladet allerede i slutten av april i år at han tvilte på at Solskjær ville bli helt frisk i kneet bare ved å trene det opp. Da ville ikke Solskjær vurdere operasjon?

-  Vi skal være forsiktige med å være etterpåkloke i denne saken. Slike valg er alltid vanskelige å ta, og det vil alltid være arbeidsgiveren sammen med spilleren sjøl som har det avgjørende ordet.

Dessuten følte Ole Gunnar at kneet holdt fint mot både Russland og Wales.

Både han og jeg følte at han var på rett vei, sier Hareide.

-  Positiv gutt

Selv om United-proffen må operere, frykter ikke landslagssjefen at dette kan være begynnelsen til starten for mannen som har scoret 115 mål på 329 kamper for Manchester United siden 1996.

-  Ole Gunnar er en positiv gutt, og uansett hva som venter ham nå, har han psyke og vilje til å komme tilbake. Det er en utfordring han er mann for å ta på strak arm, sier Hareide til Dagbladet.

-  Med skaden tvinges landslagssjefen til å tenke alternativer til Solskjær i tida framover.

-  Sånn er dette livet, jeg kan ikke legge alle eggene i den samme kurven. Ole Gunnar er godt formet i rollen som hengende spiss på landslaget, men jeg må nå begynne å tenke på alternative løsninger. Og ikke glem at vi har vunnet kamper uten Solskjær, heller.

Dette er ikke verdens undergang, sier Åge Hareide.

UTE: I verste fall kan det bli ei stund til Ole Gunnar Solskjær får brukt den norske 10'er trøya igjen. Landslagssjef Åge Hareide bygger mye rundt Solskjær, derfor kan skadeproblemene fort bli svært ubeleilige med tanke på høstens VM-kvalik.