- Ole Martin er en gullgutt

Start-trener Tørum lover mer Årst i 2011 etter hattrick mot Godset.

GULLGUTT: Start-trener Knut Tørum lover langt på vei at Ole Martin Årst tar ett år til i klubben. Søndag senket veteranspissen Strømsgodset med sine tre mål.Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
GULLGUTT: Start-trener Knut Tørum lover langt på vei at Ole Martin Årst tar ett år til i klubben. Søndag senket veteranspissen Strømsgodset med sine tre mål.Foto: Tor Erik Schrøder / ScanpixVis mer

|||(Dagbladet): Start — Strømsgodset 4-2.

Etter et to år langt sammenhengende skademareritt sa Ole Martin Årst at nok var nok, og bestemte seg for å legge opp som fotballspiller 18 år etter at han debuterte for Skarp på seniornivå.

Likevel dukket veteranspissen opp på treningsfeltet da Start tok fatt på sesongoppkjøringen etter nyttår — etter eget utsagn for å holde formen vedlike. Men da serien ble sparket i gang i mars, hadde den gamle sirkushesten fått ferten av sagmugg, og var å finne i førsteelleveren mot Sandefjord.

På det tidspunktet, kunne han neppe forutsett hva slags sesong han gikk i møte.

Mot Strømsgodset på Sør Arena søndag, nådde den sitt foreløpige klimaks da Årst var banens gigant med sine tre scoringer, og rundet 10 tippeligamål totalt i 2010.

- Ingen grunn til å gi seg
Nå lover Start-trener Knut Tørum langt på vei at 36-åringen tar enda et nytt år i gult og svart.

- Ja, det kan jeg love, sier Tørum til TV 2 Sporten.

- Det er ikke noen grunn til å gi seg på topp, særlig når han har jobbet så hardt for å komme tilbake. Han kommer til å få mer spilletid. Den ene scoringen er det toppscorertakter over. Nå har han fått tilbake den ekstra touchen foran mål i tillegg til alt annet han har med seg. Ole Martin er en gullgutt for oss, fortsetter Start-sjefen.

Tidlig kalddusj
Drammenslaget har tradisjonelt slitt på fremmed gress i Tippeligaen, men har merkelig nok hatt et godt grep på Start i Kristiansand.

Man måtte helt tilbake til 1994 for å finne siste hjemmeseier i tippeligasammenheng, og det begynte på verst tenkelig måte da Samuel Owellos klareringsforsøk endte rett på hodet til Ola Kamara, som enkelt styrte bortelaget i ledelsen før fire minutter var spilt.

Vertene brukte imidlertid ikke lang tid på å legge den tidlige kalddusjen bak seg, og utlignet bare fem minutter seinere da Årst noterte seg for sitt første med en stupheading på Espen Hoffs presise servering.

Målrikt
Det er stort sett alltid mange mål i kamper der enten Start eller Strømsgodset er involvert. I kveld ble det så mange som seks, men publikum på Sør Arena måtte vente helt til annen omgang på neste tilfelle av nettsus.

53 minutter ut i kampen raget Clarence Goodson høyest på Fredrik Strømstads corner, og hjemmelaget hadde snudd kampen.

Like etter sørget Mohammed Abu, som gjorde sin debut fra start for Godset, for at Start fikk ytterligere arbeidsro.

Et mislykket forsøk på tilbakespill endte i stedet som en «målgivende» stikker til Årst, som kontrollert plasserte ballen utenfor Adam Larsen Kwaraseys rekkevidde.

Etter 70 minutter kom kampens høydepunkt da Årst kronet hattricket med en strålende prestasjon. Rolf Daniel Vikstøl slo hardt inn fra venstre, men Start-spissen hadde ingen problemer med å få ballen under kontroll med et silkemykt mottak.

Avslutningen holdt samme klasse, og dermed sikret Årst seg matchballen.

- Gir bort mål
Strømsgodset skulle få et trøstemål på overtid da Ola Kamara stanget Jim Johansens crosser forbi Kenneth Høie, men hjemmeseieren var aldri truet på Sør Arena.

- Vi er varierende i prestasjonen og gir bort mål. Da blir det vanskelig å vinne fotballkamper, sier Godset-trener Ronny Deila til TV 2 Sporten.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 962691190


Varnish cache server