Ole Ole Ole Ole

Manchester United- Everton 5- 1: - Flaks, sier Ole Gunnar Solskjær etter å ha skrevet sitt eget navn på nye sider i fotballens historiebøker. For andre gang i år scoret han fire mål i en og samme kamp. Det har ingen gjort før ham siden Premier League-starten i 1992.

6. februar scoret Ole Gunnar de fire siste målene som innbytter mot Nottingham Forest da United vant 8- 1. I går avgjorde han kampen på egen hånd med sine fire mål, men ikke tro at det er nok til å få nordmøringen til å skryte av seg sjøl.

Flaks

- Jeg har ikke så mye å si om hvert enkelt av de fire målene, annet enn at jeg hadde flaks, skriver Ole Gunnar på sin hjemmeside som ble oppdatert tre timer etter kampslutt.

Spisshelten fortsetter:

- Flaks må til hvis en spiss skal lykkes. Det er som alle vet, små marginer i fotball, og i dag var de på min side.

Han rangerer de fire målene mot Everton i går høyere enn de han scoret mot Nottingham i februar.

- Nottingham-kampen var avgjort da jeg kom inn. I dag var jeg med fra start, og mye mer med på å avgjøre kampen.

Solskjær fikk matchballen med seg inn i garderoben av dommeren, Mr. Poll. Han virket nesten litt småflau der han gikk, tiljublet av et fullsatt Old Trafford. Blant de drøye 50000 på tribunen var både mor, far og bestemor Solskjær.

- Med de tre på tribunen ble det ekstra hyggelig. Bestemor har ikke vært i England før nå og fikk først ordnet seg med pass for noen uker siden. Det kan virke som om hun bringer lykke med seg, sier Ole Gunnar.

Gjør jobben

På sidelinja vanket det selvsagt godord fra manager Alex Ferguson, etter fire nye historiske mål.

- En briljant kamp av Ole Gunnar. Han er en utrolig avslutter og en veldig intelligent spiller. I dag hadde mange bra løp og smarte bevegelser, sa Ferguson til Sky Sports rett etter kampslutt.

- Han gjør alltid jobben sin. Det er veldig positivt å ha en slik spiller i troppen.

Savnet av superduoen Cole og Yorke var fraværende i går. Solskjær og Sheringham er i ferd med å bli et fryktinngytende spisspar.

Misliker kanten

Ifølge Manchester Uniteds offisielle hjemmeside, vurderer Ferguson nå Solskjær som et seriøst spiss-alternativ i startrekka i Champions League-kampen mot Valencia førstkommende onsdag.

- Mot slutten i dag ble jeg satt på kanten igjen, og det beviste vel at det ikke er der jeg har mine sterke sider. Jeg liker meg jo best som spiss, skriver Solskjær.