Ole Sælnes er riktig mann på feil sted

Ole Selnæs fortjener A-plassen til kampene mot Malta og Italia. Men for den norske landslagsfotballens del burde han vært med U21-gutta mot Kazakhstan i Drammen.

TATT UT: Ole Sælnes er en del av den norske troppen som skal møte Malta lørdag og Italia tirsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TATT UT: Ole Sælnes er en del av den norske troppen som skal møte Malta lørdag og Italia tirsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MANGE UNGE SPILLERE har tatt store steg denne sesongen. Ole Selnæs er blant en håndfull som virkelig har bykset oppover utviklingsstigen. Og derfor er det ikke rart han igjen belønnes med en plass i Norges viktigste landslagstropp.

Det som er rart er at han ikke (også) blir brukt der han helt sikkert får spille fra start.

NORGES A-TROPP har alltid prioritet ved ethvert landslagsuttak. Selv om U21-laget også er et definert satsingsområde og Israel-EM 2013 er beviset på hva som kan skje med unge gutter gitt et internasjonalt sluttspill, trumfer Per-Mathias Høgmos vurderinger U21-trener Leif Gunnar Smeruds ønsker og behov alle dager. Og A-trener Høgmos vurderinger er nå at Ole Selnæs er viktigere for A-laget enn U21-laget.

Med all mulig respekt for beslutningstagerne, faget, sjukdom og uforutsette skader - den sliter jeg med.

DEKNING PÅ ALLE plasser er en viktig del av det å sette sammen en landslagstropp. Med alle de sentrale midtbanealternativene Norge har - Alex Tettey og Stefan Johansen fra start, Håvard Nordtveit som back up og Per Ciljan Skjelbred (spiller sentralt på klubblaget i Tyskland) som fjerdevalg om alt mot formodning skulle gå galt, ser jeg ikke det umiddelbare behovet for Ole Selnæs mot Malta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer