- Ole var lettere å håndtere

Da er det verre å benke Wayne Rooney i flere kamper, sier Manchester United-manager Alex Ferguson.

• Dagbladet.no direkte: Følg Manchester United - Hull og sju andre Premier League-kamper i dag

(Dagbladet.no): Da nyinnkjøpte Dimitar Berbatov begynte å score for Manchester United, spisset konkurransen seg ytterligere til rundt hvilke av angriperne som skal velges fra start.

Nå innrømmer manager Alex Ferguson at det var lettere å håndtere konkurransen mellom Dwight Yorke, Andy Cole, Teddy Sheringham og Ole Gunnar Solskjær enn mellom Wayne Rooney, Dimitar Berbatov og Carlos Tevez.

- Det er en mye mer delikat oppgave å håndtere spiss-situasjonen nå, sammenliknet med i 1999, sier han til klubbens egne hjemmesider.

Kulturforskjeller

Han trekker fram kulturforskjeller som forklaring på den endrede situasjon.

- Ole var en del den nordeuropeiske kulturen, som er lettere å håndtere, mens Teddy, Dwight og Coley alle hadde den britiske mentaliten som gjør at de vet at de ikke kan spille hver eneste kamp, forteller Ferguson.

- Ja, de var misfornøyde, men det ble aldri noe tema, fordi de forsto, mener skotten.

INGEN SURE MINER: Ole Gunnar Solskjær ble ofte byttet ut, som her - og ikke minst ble han ofte byttet inn av manager Alex Ferguson. Foto: PAULO DUARTE/AP/SCANPIX
INGEN SURE MINER: Ole Gunnar Solskjær ble ofte byttet ut, som her - og ikke minst ble han ofte byttet inn av manager Alex Ferguson. Foto: PAULO DUARTE/AP/SCANPIX Vis mer

Rooney tåler ikke to-tre på benken

Mot West Ham på onsdag var det Rooney som måtte varme benken fra start, og i forbindelse med det satte Ferguson seg ned og snakket med angriperen.

- Jeg satte meg ned med Wayne og forklarte at jeg trengte å finne ut av hvordan Berbatov og Tevez fungerer sammen, og han forsto det. Men jeg tror ikke han ville like å bli utelatt i to eller tre kamper, innrømmer Ferguson.

- Når det er sagt, så er nok ikke denne situasjonen er uhåndterlig, understreker han foran dagens ellevte (tiende for Man. Utd. og Fulham) serierunde.

- Ole var lettere å håndtere