Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ole ville ikke skadet en flue med vilje

Men Satan er ikke så overbevist om det.

STYGG SMELL: Lubos Bartecko blødde kraftig på isen etter smellen han fikk av Ole Kristian Tollefsen, men han pådro seg ikke noen alvorlige skader i taklingen. Foto: EPA
STYGG SMELL: Lubos Bartecko blødde kraftig på isen etter smellen han fikk av Ole Kristian Tollefsen, men han pådro seg ikke noen alvorlige skader i taklingen. Foto: EPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| VANCOUVER (Dagbladet): Den norske NHL-proffen Ole Kristian Tollefsen fikk matchstraff og en kamps karantene for taklingen som satte et støkk i publikum i Canada Hockey Place i morges:

Seks minutter ut i kampen gikk Tollefsen tøft inn i duell med slovaken Lubos Bartecko, som i fallet mistet hjelmen og blødde kraftig etter at han slo bakhodet hardt i isen.

I og med at han var bortvist fikk Tollefsen heller aldri forklart sin versjon av den stygge taklingen i morges, men lagkameratene tok Detroit Red Wings-proffen i forsvar etter det sure 3-4 tapet mot Slovakia - som betyr at Norge er utslått av OL.

- Det er aldri hyggelig å se en motspiller eller medspiller ligge og blø kraftig, så det er klart jeg føler med slovaken. Men Ole gjør ikke sånt med vilje. Han spiller på grensa og fysisk, og Bartecko var maks uheldig der, for det ser ut som han allerede er i ferd med å dette når Ole treffer han, sier Patrick Thoresen til Dagbladet.

Røff spillestilI NHL er Tollefsen kjent som en slåsskjempe, med en røff spillestil.

- Vi kan ikke fortelle Ole at han skal roe seg ned, for han spiller litt på grensen for å være effektiv. Av og til skjer det sånne ting. Det der var et uhell. Jeg kjenner Ole såpass godt, og han ville ikke skadet en flue med vilje, sier Thorsen.

NHL er ikke uvant med tøffe taklinger. Men taklinger mot hodet blir ikke sett på med snille øyne. Eks NHL-proff Thoresen tror likevel ikke at Tollefsen vil få det tøft når han vender tilbake til sin ferske klubb, Detroit Red Wings.

- Nei, iallfall ikke fra de som kjenner Ole. De vet at han ikke gjør sånt med vilje. I NHL skjer sånne taklinger støtt.

- Men blod er vel ikke noe der ser hver dag?

- Ikke så stygge kutt som han fikk i bakhodet der, men neseblod og litt kutt her og der skjer jo i nesten hver kamp.

Et uhellNorges kaptein, veteranen Tommy Jakobsen, understreker også at taklingen var et uhell.

BLE LAPPET SAMMEN: Lubos Bartecko sydde flere sting i OL-hallen, men kom ikke tilbake på isen. Foto: AFP
BLE LAPPET SAMMEN: Lubos Bartecko sydde flere sting i OL-hallen, men kom ikke tilbake på isen. Foto: AFP Vis mer

- Jeg tror alle skjønner at dette var et uhell. Slovaken kommer lavt med hodet, drar seg forbi en spiller, og så kommer Tollefsen. Slovaken er også ekstra uheldig med at hjelmen detter av i fallet, men det var ikke vondt ment fra Tollefsen sin side, sier Tommy Jakobsen til Dagbladet.

Slovakias matchvinner, Boston Bruins-proffen Miroslav Satan, synes Tollefsen gikk langt over streken da han taklet Bartecko.

- Ingen liker å se sånne taklinger. Slike stygge ting burde ikke finne sted i olympiske leker, så vi ville også vinne for Lubos. Derfor er jeg glad for at jeg kunne hjelpe laget til seier og til kvartfinalen, sier Miroslav Satan til Dagbladet.

- Tror du Tollefsen gjorde det med vilje?

- Det vet jeg ikke, men han prøvde åpenbart å treffe han.

- Hva syntes du om Norge?

- Jeg har spilt mot Norge flere ganger, og de har blitt bedre de siste årene. Norge er en av flere nasjoner som er i ferd med å tette luka til de bedre lagene. De har gjort en god jobb, sier Satan til Dagbladet.

Slovakia-kaptein Zdeno Chara er ikke nådig når han beskriver Tollefsens takling.

— Slikt hører ikke hjemme på en ishockeybane. Det var utrolig stygt gjort og det finnes ikke unnskyldninger for slik oppførsel, raste Boston-proff og Slovakia-kaptein Zdeno Chara ifølge Expressen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!