O\'Leary feiret for hardt

Risikerer bot og karantene.

(Dagbladet.no): Det engelske forbundet anklager Aston Villa-manager David O\'Leary for upassende språkbruk mot dommer Graham Poll etter kampslutt i helga.

For første gang på sju forsøk slo Villa byrivalen Birmingham, og det atpåtil på Birminghams hjemmebane St. Andrews.

O\'Leary ble også «minnet om sitt ansvar i forbindelse med feiringene hans etter kampen» ifølge en uttalelse fra FA, skriver BBC.

Villa-manageren feiret nemlig med å løpe tvers over banen og slo en triumferende knyttneve i været til klubbens formann Doug Ellis. Ellis har nylig gjennomgått en bypass-operasjon, og har også vært under massiv kritikk fra småaksjonærene i klubben. Fansen mener det trengs investeringer, men er skeptiske til styrken bak et tilbud om oppkjøp som Ellis og styret vurderer å godta.

- Jeg vet hvor mye dette betydde for formannen, og dette var den eneste måten å komme over til ham på. Han har fått mye kjeft denne uka, og har vært veldig sjuk. Jeg så hvor bredt han smilte, sier O\'Leary til sitt forsvar.

Enkelte Birmingham-fans skal ha blitt provosert av rivalmanagerens feiring, og noen skal ha måttet bli holdt igjen for ikke å angripe ham. Selv mener O\'Leary at han aldri var i fare.

- Siden jeg kom hit til byen har jeg blitt meget bra behandlet av Birmingham-fansen. Hvis jeg følte at jeg var i fare, ville jeg ikke vært der borte, for jeg er verdens største pyse, sier han ifølge The Guardian.

Kampen var forøvrig Eirik Bakkes første Premier League-kamp fra start siden februar 2004.

SINT SJEF: David O\'Leary (t.v.) rakk å krangle litt med Birminghams David Dunn i løpet av lokaloppgjøret. Foto: Reuters/Scanpix
SINT SJEF: David O\'Leary (t.v.) rakk å krangle litt med Birminghams David Dunn i løpet av lokaloppgjøret. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer