Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Olimb nominert til beste spiller i hockeyens svar på Champions League

- Han er en komplett spiller.

KAN VINNE PRESTISJEPRIS: Mathis Olimb er en av tre nominerte som den mest verdifulle spilleren i Champions Hockey League denne sesongen. Tirsdag spiller han og Frölunda finale i turneringen mot et annet svensk lag, Luleå. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix
KAN VINNE PRESTISJEPRIS: Mathis Olimb er en av tre nominerte som den mest verdifulle spilleren i Champions Hockey League denne sesongen. Tirsdag spiller han og Frölunda finale i turneringen mot et annet svensk lag, Luleå. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Førstkommende tirsdag spilles finalen i Champions Hockey League.

På veien mot kåringen av den første mesteren i det europeiske klubbmesterskapet, så er den norske Frölunda-spilleren Mathis Olimb (28) en av tre som er nominert til den gjeve prisen «Most Valuable Player» - altså turneringens mest verdifulle spiller.

De to andre er Erik Gustafsson (Frölunda) og finske Joel Lassinantti (Luleå HF).

Beste poengplukker Mathis Olimb har vært CHLs beste poengplukker, med sine 25 poeng, og har vært en viktig bidragsyter på Frölundas vei til finalen, hvor de møter en annen svensk klubb, Luleå HF.

- Mathis Olimb har spilt utrolig sterkt gjennom hele mesterskapet, og er en av Frölundas viktigste spillere. Det er veldig gledelig at han er en av tre nominerte til MVP-prisen, sier markedssjef Daniel Vassbund i NordicBet, som er offisiell partner i CHL-samarbeidet.

Ingen norsk lagsuksess I samarbeid med det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) samlet CHL de 44 beste lagene fra 10 ulike land. Blant disse var norske Stavanger Oilers og Vålerenga Oslo.

De norske lagene nådde imidlertid ikke helt opp, og kvalifiserte seg ikke fra gruppespillet.

- At en nordmann er nominert til denne prisen er imponerende. Det er beinhard konkurranse, og det krever mye å stikke seg frem slik Olimb har gjort. Jeg håper han vinner prisen, og at han også får en viktig rolle i finalen, sier Vassbund.

- Komplett spiller Juryen består av flere hockeyprofiler, deriblant hockeylegende og NordicBet-ekspert Johan Garpenlöv, redaktør for CHL/eSportmedia Derek O`Brien, redaktør i Hockeysverige Robert Pettersson og journalist Panu Markkanen.

Ifølge juryens begrunnelse er Mathis Olimb en tilnærmet komplett spiller.

«Mathis Olimb har stått for en fantastisk CHL-turnering. Med sitt smarte og kreative spill leder han Frölundas førsterekke på en formidabel måte, og han topper også den totale poengligaen i CHL. Legger man at han jobber hardt også i det defensive spillet er Olimb så nær å være en komplett spiller som det er mulig å være.»

Vinneren av prisen offentliggjøres under finalen 3. februar i Coop Norbotten Arena i Luleå i Sverige.