GOD START: For Ken Andre Olimb. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix
GOD START: For Ken Andre Olimb. Foto: Tore Meek / NTB ScanpixVis mer

Olimb-suksess i comebacket

Ken André Olimb er tilbake i tysk ishockey og har bidratt sterkt til at Düsseldorfer EG har fått en solid start på sesongen.

Sist fredag ble den norske landslagsprofilen matchvinner da laget hans serieåpnet med 2-1-seier over Adler Mannheim etter forlengning.

Søndag var Iserlohn motstander i kamp nummer to, og igjen fikk Olimb notert målpoeng på veien mot det som ble en enkel 5-1-seier. 29-åringen slo den nest siste pasningen da lagkamerat John Henrion sendte Düsseldorfer EG opp i 2-0-ledelse tidlig i annen periode. Scoringen kom i overtall.

Med fem poeng på to kamper har Düsseldorf kun EHC München foran seg på tabellen så langt. I neste serierunde venter Schwenninger. Den kampen spilles kommende fredag.

Ken André Olimb har de siste to sesongene spilt i svenske Linköping sammen med broren Mathis. De norske brødrene var imidlertid ikke med i SHL-klubbens planer for årets sesong. Dermed gikk turen tilbake til Düsseldorf for Ken André, mens Mathis endte i Skellefteå.

Kontrakten med Düsseldorfer EG strekker seg ut 2020/21-sesongen. Den norske hockeyprofilen spilte også for den tyske storklubben fra 2013 til 2016.

Ken André Olimb ble etter forrige sesong tildelt Gullpucken som Norges beste ishockeyspiller.

(NTB)