Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Olisadebe stoppet Arsenal

Panathinaikos utliknet to ganger.

Thierry Henry så ut til å ha gitt Arsenal seieren, men innbytter Emmanuel Olisadebe berget 2-2 for Panathinaikos i Rosenborgs gruppe i mesterligaen onsdag.

«Gunners» dro til Aten med 49 strake seriekamper uten tap. Det var vertene Panathinaikos som kom best i gang og hadde ballen mest, men typisk nok var det Arsenal som tok ledelsen.

Fredrik Ljungberg var tilbake etter en hamstringskade og ordnet 1-0-ledelse etter 18 minutter. Den svenske midtbanespilleren kunne slippe jubelen løs etter at José Antonio Reyes hadde sendt av gårde en nydelig pasning med utsiden av foten.

Ljungberg holdt seg onside og satte ballen over hodet til hjemmekeeper Konstantinos Khalkias. Dette var Ljungbergs tredje mål på tre kamper, og hans annet i årets mesterliga. Han scoret også i 1-1-kampen på Lerkendal.

Sist «Gunners» spilte borte mot Panathinaikos, i 2001/02, vant grekerne 1-0. Og selv om Arsenal ledet ved pause onsdag, var intet avgjort etter en omgang der Panathinaikos ved flere anledninger skapte trøbbel for Arsenal-forsvaret.

Og utligningen kom ved Ezequiel Gonzalez i det 65. minutt etter keepertabbe av Jens Lehmann. Tyskeren løp ut og skulle heade ballen i sikkerhet, men i stedet havnet den hos Gonzalez som lobbet inn i det tomme buret fra 25 meter.

Men Arsenal kom tilbake etter kalddusjen. Thierry Henry ordnet 2-1-ledelse etter 74 minutter. Ashley Cole kontret langs sin venstrekant og la perfekt inn til Henry som ekspederte videre i nettmaskene. Dette var den franske stjernespissens 40. europacupmål på 86 kamper.

Til da hadde Arsenal bare hatt to skudd på mål, og begge ga scoring.

Rettferdigheten seiret da Emmanuel Olisadebe utlignet etter 81 minutter. Innbytteren fikk stå helt umarkert i feltet og nikket inn hjørnesparket fra Angelos Basinas.

Etter dette hadde Arsenal noen fete sjanser til å avgjøre, men som mot Rosenborg måtte laget nøye seg med ett poeng.

(®NTB)

LEDET TO GANGER:</B> Thierry Henry øker her til 2-1, men det holdt ikke ut kampen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media