Oliseh vraket i VM-tropp

Nigerias landslagskaptein Sunday Oliseh er utelatt fra Nigerias foreløpige VM-tropp på 55 spillere. Også Finidi George er ute.

Den nye treneren Festus Onigbinde har varslet nye tider på landslaget, der kjælenavnet «Super-Eagles» er blitt til «Super-Egos» etter stadige krangler om posisjoner og penger.

Onigbinde har innført et reglement for oppførsel, og sagt klart fra at etablerte stjerner risikerer å bli utelatt fra VM-troppen dersom de ikke innordner seg.

Oliseh er blitt beskyldt for å lede en gruppe spillere som ved hjelp av «mafiametoder» har bestemt det meste på landslaget, også hvem som skal spille. Beskyldningene ble framsatt av Celestine Babayaro og Victor Agali.

Ved siden av Dortmund-spilleren Oliseh og Ipswich-stjernen George er kjente navn som Victor Ikpeba og Jonathan Akopborie utelatt fra den foreløpige troppen.

Opprinnelig varslet nigerianske fotballmyndigheter enda mer omfattende utskiftninger, og sa at Onigbinde ville reise til VM med et helt nytt lag. Likevel er Nwankwo Kanu, Austine Okocha, Taribo West og andre store stjerner med i troppen som skal forberede seg til VM.

- De ukjente vil få en sjanse til å markere seg før det endelige uttaket, og ingen kommer med bare på navnet. Den som ikke presterer, må gjøre vei for andre som er bedre, sa Onigbinde.

Nigeria er i «dødens gruppe» i VM, sammen med Argentina, Sverige og England.

(NTB-Reuters