Oliver (8) gråt for pappas fotball-avskjed

Frode Laftons tøffe farvel med Tippeligaen.

TØFFINGENS TÅRER: Det ble meget følelsesladd da Hønefoss' 37-årige kaptein Frode Lafton takket for seg i forkant av møtet med Rosenborg. Her med sønnene Oliver (t.v.) og Oscar. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TØFFINGENS TÅRER: Det ble meget følelsesladd da Hønefoss' 37-årige kaptein Frode Lafton takket for seg i forkant av møtet med Rosenborg. Her med sønnene Oliver (t.v.) og Oscar. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

HØNEFOSS (Dagbladet): Etter 523 kamper tok en av Buskeruds mest trofaste fotballslitere avskjed i går:

Hønefoss-klippen Frode Lafton (37) ble takket av til trampeklapp da han - sammen med sønnene Oliver (8) og Oscar (6) - entret Aka Arena før oppgjøret mot Rosenborg.

Det ble ganske raskt tårevått, for både far og barn.

- Det ble litt tøffere enn jeg hadde trodd, med tanke på at min eldste sønn tok til tårene, sier Lafton.

For da Oliver måtte gjemme ansiktet i hendene, sprakk pappa også.

- Oliver er så å si født og oppvokst i tørketrommelen på anlegget her. Det gjorde veldig inntrykk på meg da han fikk den reaksjonen. Samtidig reddet det meg litt, og jeg er veldig stolt over at han viste de følelsene, sier Lafton til Dagbladet.

Fortsetter i klubben
Det var torsdag i forrige uke at kapteinen kunngjorde at han er tvunget til å legge opp, på grunn av gjentatte problemer med knærne.

Dagen før, altså onsdag, fortalte han sønnene at pappa ikke lenger kommer til å være fotballspiller.

- Og de reagerte på samme måte da. De har jo alltid vært med her. Men de kommer til å være med videre, det er serieåpning for de småtassene nå på onsdag og torsdag, så da er det full fart med barnefotballen. Så de skal være med i HBK, akkurat som jeg skal det.

- Ja, hva blir din rolle?

- Nei, det vet vi ikke ennå. Jeg har bedt om litt tid for å få ting på avstand, så skal vi prate sammen. Jeg har en kontrakt som tilsier at jeg skal være her ut 2014, for det har jeg hatt nedfelt, med tanke på mitt kne, som har vært litt skranglete en stund. Så vi får se hva stillingen spesifikt blir.

- Tom for energi
Før kampen mot Rosenborg i går - som endte i 1-2-tap for Hønefoss - ble Lafton klappet inn på banen.

Mens både lagkamerater og RBK-spillere fulgte seansen i ærbødighet, ble Lafton tildelt en pokal fra klubben, som bevis på sin mangeårige dedikasjon.

Fra supporterklubben Fosseberget fikk han både en reisesjekk på 10 000 kroner, og et livstidsmedlemskap. Det hele ble avrundet på storskjermen, med en sammensetning av bilder fra Laftons karriere - mens «You'll Never Walk Alone» ble spilt over høyttaleranlegget.

Mot slutten av kampen ble han kåret til banens beste spiller, selv om han hadde sett det hele i dress fra tribuneplass.

- Det har vært en tøff og lang dag, egentlig. Det er ikke akkurat den tingen jeg liker best med dette her, men det ble en veldig flott avslutning på min karriere som spiller. Jeg er veldig takknemlig for måten klubben la det opp på, så selv om jeg ikke er så glad i dette her, så er jeg veldig lettet nå. Og tom for energi. Det var godt å bli ferdig med det.

Fulgte opp Ferguson
Dagen før var det avskjed et helt annet sted i Fotball-Europa: På Old Trafford i Manchester. Da var det Sir Alex Ferguson og Paul Scholes som ble takket av.

- Ja, jeg er Liverpool-fan, men ble sittende og se på akkurat den hyllesten av Ferguson. Jeg måtte se bittelitt. Men det var mer en gledens dag, for nå er det kanskje mulighet for andre å vinne noe også, sier den hardbarkede Liverpool-supporteren.