Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Oliver Solberg måtte bryte i familieduellen: - Fryktelig synd

Far-sønn-duellen mellom Petter og Oliver Solberg ble ikke av det langvarige slaget i Rally Wales fredag. Tekniske problemer ødela for yngstemann.

FAR OG SØNN: Oliver og Petter Solberg. Foto: NTB scanpix
FAR OG SØNN: Oliver og Petter Solberg. Foto: NTB scanpix Vis mer

Allerede på fredagens første fartsprøve fikk Oliver Solberg trøbbel med bilen og måtte stoppe langs veien. Ikke lenge etter passerte far Petter, og han fikk naturlig nok vondt i pappahjertet.

- Dårlige nyheter fra SS2. Vi stoppet på etappen med tekniske problemer. Jeg tror det er styringen. Noe er ødelagt, og vi klarte ikke styre bilen, så måtte stoppe. Ikke det vi ønsket oss i det hele tatt, skrev Oliver Solberg på sin Twitter-konto.

Han la samtidig til at både han selv og kartleser Aaron Johnsen har det bra og er positive.

Måtte bryte

Solberg junior kom seg ikke i gang og måtte bryte fredagens etappe i Rally Wales. Dermed ble ikke debuten i rally-VM det han hadde sett for seg.

Pappa Petter ble på sin side nummer fire i WRC2-klassen på den andre fartsprøven, og han fulgte deretter opp med samme plassering på den tredje. Han taper samtidig jevnt og trutt tid til teten.

WRC2-klassen ledes av franske Pierre-Louis Loubet. Norske Ole-Christian Veiby, som vant prøve nummer tre, er kun 5,5 sekunder bak. Deretter følger Petter Solberg. Han har 20,8 sekunder opp til mannen i tet.

I WRC-klassen har Kris Meeke tatt vare på ledelsen han skaffet seg på den innledende fartsprøven i Wales torsdag kveld. Han har 9,2 sekunder til gode på tittelgrossisten Sebastien Ogier etter tre fartsprøver. Estlandske Ott Tänäk følger like bak på tredjeplass.

Andreas Mikkelsen og Mads Østberg har tapt en god del tid og er henholdsvis nummer ni og 13.

Hadde ikke sikt

På torsdagens fire kilometer lange åpningsprøve var for øvrig Petter Solberg blant dem som imponerte aller mest. Han ble til slutt nummer tre i det som er hans avskjed med rally-VM.

Oliver Solberg hadde på sin side problemer med kondens i bilen og hadde dårlig sikt gjennom frontruta. Han tapte ti sekunder til pappa. Fredag fortsatte altså trøbbelet.

Far og sønn Solberg kjører to så å si identiske biler. Petter en Volkswagen Polo fra fabrikken, Oliver sin private Polo. Bilene er helt identisk utstyrt, og motormessig er kapasiteten den samme; rundt 300 hestekrefter.

Familieduellen er av det spesielle slaget. Én æra tar slutt, mens en annen starter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling