Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Oljeberget» krever at Høgmo fjernes: - Er jo nesten en «rorbua light»

Også Mini Jakobsen ønsker ny landslagssjef.

 PRESSET: Per-Mathias Høgmo ettet en svak start på VM-kvalifiseringen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
 PRESSET: Per-Mathias Høgmo ettet en svak start på VM-kvalifiseringen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Oljeberget» - den offisielle norske supportergrupperingen - krever at Per-Mathias Høgmo fjernes som landslagssjef.

«Du la kanskje også merke til at selv om det ble knusk stille hos oss da San Marino scoret så var det stor jubel på resten av tribunen på tross av at San Marino stilte med nøyaktig 0 supportere. Når egne supportere så til de grader jubler over motstanderens mål er det ett sterkt og tydelig tegn på total resignasjon, og slik kan vi ikke ha det, og derfor kommer dette brevet», skriver Oljebergets president Lars Olav Karlsen i et åpent brev på deres hjemmeside.

Han skriver videre:

«Vi har dessverre mistet all tro på hovedtrener Per Mathias Høgmo. Det skrives mye på internett av forskjellige mennesker med varierende kompetanse, men vi håper det betyr litt ekstra når det kommer fra de som faktisk bruker tid og penger på å stille opp på landskamper for å støtte laget. Det er faktisk gått så langt nå at 90% av medlemmene våre nå mener at Høgmo må gå», skriver Karlsen.

«Rorbua light»

Oljeberget ble startet i løpet av VM-kvalifiseringen til VM 1994, som en supporterklubb for herrelandslaget i fotball. De har aldri før lagt seg opp i hvem som er landslagstrener, men nå er det altså nok.

- Det har tært på over tid. Med de uttalelsene som kommer hele tida er det som en god venn vi nå sier fra. Dette kan ikke fortsette, sier Lars Olav Karlsen til Dagbladet.

Karlsen forteller at supporterne mistet troen etter den begredelige bortekampen mot Ungarn, og at de har bitt seg selv i tunga fram til nå. Fordi virkelighetsforståelsen til Høgmo og spillerne ikke rimer med det resten av Norge ser.

- Dette er ikke kritikk som kommer fordi vi taper landskamper. Noen av pressekonferanser er jo nesten en «rorbua light», sier Karlsen, og skjønner lite av spillernes kritikk mot mediene i etterkant av kampene.

- Markus Henriksen er så lei seg fordi alle er imot ham, han som gjør det så bra. Da får jo han vite i garderoben at han er så bra. De må jo få vite at dette holder ikke mål. Jeg lurer på hva som skjer i pausene på kampene. Jeg tror det handler om at ledelsen forteller dem hvor gode de er, litt som en mor som har en tonedøvt barn og forteller det at de er så flinke til å synge. Så ender de opp på Idol og får slakt. Når pressekonferansene er rorbua og konklusjonen etter Aserbajdsjan-kampen var at vi spilte en god kamp. Da nytter det ikke, sier supporterlederen.

Får støtte

Også TV 2s fotballekspert og tidligere landslagsspiller Jahn Ivar «Mini» Jakobsen mener Norges Fotballforbund (NFF) bør se etter en ny landslagssjef.

- Jeg mener NFF bør se etter andre trenerkandidater. Med åtte tap på 12 kamper er det ingenting som tilsier at Høgmo og det norske trenerapparatet bør få fortsette, sier Jakobsen til Dagbladet.

Han fortsetter:

ØNSKER ENDRINGER: Mini Jakobsen. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
ØNSKER ENDRINGER: Mini Jakobsen. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer

- De har åpenbart et større problem enn jeg trodde med interne gnisninger. For å ordne opp i det, trengs det nytt lederskap som kan skape entusiasme og glød., sier Jakobsen.

- Hvem bør erstatte Høgmo?

- Erik Hamrén, Lars Lagerbäck eller Ståle Solbakken. De har vist gode resultater over tid. Lagerbäck har ikke en eneste ripe i lakken i løpet av de siste 15 årene. Hamrén har gode resultater både i RBK og for Sverige, mens Ståle gjør det skarpt i København., sier «Mini».

- Engasjement

Landslagets mediesjef Svein Graff kommenterer følgende om Oljebergets krav:

- Landslagssjefen har stor respekt for, og er glad for engasjementet, men det er ikke hans oppgave å mene noe om alle som har synspunkter rundt landslaget, skriver Graff i en sms til Dagbladet.

Norges neste VM-kvalifiseringskamp er borte mot Tsjekkia 11. november.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!