KAN BLI BEDRE KJENT: Spania-kaptein Carles Puyol mottok i februar dette troféet for sin landskamp nummer 100 av president i Qatars fotballforbund sjeik Hamad bin Khalifa Al Thani (t.v.) og sjefen for VM i Qatar i 2022 Hassan Al-Thawadiat. Nå kan Barcelona-stopperen bli invitert tilbake til en superturnering. Foto: REUTERS/ Fadi Al-Assaad
KAN BLI BEDRE KJENT: Spania-kaptein Carles Puyol mottok i februar dette troféet for sin landskamp nummer 100 av president i Qatars fotballforbund sjeik Hamad bin Khalifa Al Thani (t.v.) og sjefen for VM i Qatar i 2022 Hassan Al-Thawadiat. Nå kan Barcelona-stopperen bli invitert tilbake til en superturnering. Foto: REUTERS/ Fadi Al-AssaadVis mer

Oljesjeiker vil ha ny superturnering i Midtøsten

24 av verdens beste klubber skal inviteres til Dream Football League.

(Dagbladet): Etter planen skal turneringa arrangeres i seks byer i Gulf-regionen annenhvert år, med oppstart i 2015.

Fire engelske lag Lagene som deltar kan, ifølge The Mirror, motta opptil 1,5 milliarder kroner hver for å være med. Til sammenligning fikk Chelsea rundt 370 millioner kroner for Champions League-triumfen forrige sesong.

The Times skriver i dag at kongefamilien i Qatar skal komme med mer konkrete planer neste måned, men den engelske avisen hevder å allerede vite at fire av toppklubbene i England kommer til å bli invitert. Det skal ikke ha blitt tatt en avgjørelse på hvilke fire enda, men The Times mener å vite at det står mellom Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Liverpool og Tottenham Hotspur.

Dream Football League skal bestå av 16 permanente klubber, med åtte plasser som deles ut til nye lag før hver turnering. I disse områdene blir det fort opp mot 40 grader i skyggen om sommeren, men arrangøren sier det ikke blir noe problem - og at de skal bruke den samme avkjølingsteknologien som er planlagt til VM i Qatar i 2022.

Større skille Nylig ble Paris Saint-Germain tatt over av Qatari Sports Investment. Barcelona er allerede sponset av Qatar Foundation, men bytter neste sesong til Qatar Airways.

De tette båndene mellom oljemilliarderer i Midtøsten og europeiske storklubber skal være med på å styrke mulighetene for å få med de aller beste, og arrangøren sier de blant annet ønsker å være en utfordrer til Champions League.

UEFA og Premier League har ikke kommet med noen uttalelse overfor The Mirror, men det er ventet at dersom disse planene blir virkelighet, kommer forskjellen på de rike og mindre rike klubbene i både England og resten av fotball-Europa til å bli enda større enn det allerede er.

AKTUELL: Al-Gharafa i Doha, Qatars hovedstad, er én av arenaenen som er aktuelle for Dream Football League. Foto: AP Photo/Osama Faisal
AKTUELL: Al-Gharafa i Doha, Qatars hovedstad, er én av arenaenen som er aktuelle for Dream Football League. Foto: AP Photo/Osama Faisal Vis mer