Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ølkjøleskapet som bare kan åpnes med et kanadisk pass

Vekker oppsikt i OL-byen.

PATRIOTISME: Kjøleskapet med gratis øl er utplassert i Canada-troppens leir i Sotsji. Men du er ikke sikret drikke selv om du kommer deg inn dit - du må også putte inn et godkjent pass. Foto: NTB Scanpix
PATRIOTISME: Kjøleskapet med gratis øl er utplassert i Canada-troppens leir i Sotsji. Men du er ikke sikret drikke selv om du kommer deg inn dit - du må også putte inn et godkjent pass. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) De ligger så vidt foran Norge på medaljestatistikken, i hvert fall torsdag morgen. Men skulle den kanadiske OL-delegasjonen bli passert etter dagens øvelser på Laura Skistadion - eller enda verre, tape for Norge i hockeykampen i kveld - har de en eksklusiv trøst:

I sin egen OL-leir har de fått utplassert et knallrødt, spesialdesignet kjøleskap fullt av kanadisk øl. Her er det bare å forsyne seg.

Åpnes med pass Det er bare én viktig forutsetning: at du har et kanadisk pass med deg. Kjøleskapet er utstyrt med en scanner ikke ulik den som finnes på flyplasser, hvor den øltørstes nasjonalitet blir sjekket.

Er du av typen som liker hockey, lønnesirup og snakker fransk og engelsk flytende, er det bare å dytte inn ditt kanadiske pass - og døra åpner seg. Vi andre må kjøpe drikken vår et annet sted. Eller be om å få låne et av de riktige passene et lite minutt.

Vil minne om hjemlandet - Tanken var - og det tror jeg gjelder amerikanerne også - at jo lenger unna hjem du er, desto mer kanadisk føler du deg, sier Aaron Starkman i bryggeriet Molson.

- Vi ville bare ha et ikon som skulle minne folk om Canada, og gi dem en smak som minnet dem om hjemme mens de var så pass langt unna, sier Starkman, ifølge ABC News.

• Det er ikke første gang det kommer kuriøse nyheter fra Canada i forbindelse med et OL: Etter Torino-OL fikk en norsk sportssjef tilsendt fem tonn lønnesirup som takk for sin opptreden.

Hele Norges coronakart