Ølkrangel i Hammarby

Oppfordrer fans til drikking.

(Dagbladet.no): Den svenske fotballklubben Hammarby starter sesongen med servering til fansen på hjemmebanen i kveld, skriver Expressen.

klubbens hjemmeside oppmuntres tilhengerne til å besøke baren for å «komme i stemning før avspark».

Både øl, vin og cider skal helles i glassene på en pub på tribunen. Bare supportere med sesongkort slipper inn.

Det svenske avholdsforbundet, IOGT-NTO, reagerer sterkt på koblingen mellom idrett og alkohol.

- Kjedelig. Det føles bare dårlig at Hammarby sender ut slike signaler, sier IOGT-NTO-leder Sven-Olov Carlsson til avisa.

Hammarby forsvarer ordningen med at aldersgrensen er 20 år. De mener serveringen ikke oppfordrer til fyll, fansen skal bare få litt mat og øl uten å måtte stresse før avspark.

Alkohol drikker fansen uansett, mener klubben.

- Det er ikke aktuelt at vi skal ta helt avstand fra den kulturen som råder på tribunen. Vi er glade for å kunne tilby et slikt opplegg, sier Hammarby-formann Jan Friedman til avisa.

KAN DRIKKE PÅ TRIBUNEN: Hammarby-fans får i pose og sekk i kveld. Laget sesongstarter mot Helsingborg - og tilhengerne kan for første gang besøke den nye baren på Söderstadion. Foto: Scanpix
KAN DRIKKE PÅ TRIBUNEN: Hammarby-fans får i pose og sekk i kveld. Laget sesongstarter mot Helsingborg - og tilhengerne kan for første gang besøke den nye baren på Söderstadion. Foto: Scanpix Vis mer