Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Olofsson Zidek gikk feil - men vant

Svensk seier da de norske skjøt seg bort.

SKUDDSIKKER:  Anna Carin Olofsson-Zidek skjøt fire fulle hus, og da kunne ikke engang en miss på vei mot mål hindre svensk seier i Östersund.Foto: SCANPIX/EPA/ANDERS WIKLUND
SKUDDSIKKER: Anna Carin Olofsson-Zidek skjøt fire fulle hus, og da kunne ikke engang en miss på vei mot mål hindre svensk seier i Östersund.Foto: SCANPIX/EPA/ANDERS WIKLUND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Svenske Anna Carin Olofsson Zidek vant sesongens første verdenscuprenn i skiskyting i Östersund i ettermiddag.

Den svenske jenta var en av veldig få som skjøt fire fulle hus på 15-kilometeren, og til tross for at hun gikk feil like før mål, holdt løpet til seier.

Zidek trodde målgang var i enden av løypa som gikk nærmest tribunene, og måtte snu og gå tilbake da hun oppdaget at dette var endret fra i fjor.

- Jeg tenkte bare: «Shit også», sier Zidek, ifølge Aftonbladet.

Drøyt ti sekunder bortkastet der førte til en spennende innspurt da franske Marie Laure Brunet fra Frankrike jaget seieren, men den franske jenta var til slutt 8,9 sekunder etter i mål.

Skuffende norsk innsats
Helena Ekholm (tidligere Jonsson) sørget for en fin svensk sesongåpning med tredjeplassen. Dermed matchet duoen Zidek og Ekholm nesten bedriften de sto for i Östersund i fjorårssesongen. Da sørget de for svensk dobbeltseier, med Ekholm som vinner.

De norske jentene skuffet på standplass, og Ann Kristin Aafedt Flatland ble best av nordmennene med sin tiendeplass (i skrivende stund). Flatland pådro seg tre tilleggsminutter underveis, og var 2.23 bak Zidek i mål til slutt.

BESTE NORSKE: Ann Kristin Aafedt Flatland.

Foto: Jens Olav Kløvrud/Dagbladet
BESTE NORSKE: Ann Kristin Aafedt Flatland. Foto: Jens Olav Kløvrud/Dagbladet Vis mer

- Jeg gikk jevne, fine runder, og hadde mye å gi mot slutten følte jeg, men det var for dårlig på liggende skyting. Jeg var tom etter Beitostølen og har tatt det med ro etter det. Det har nok ikke blitt så mye trening, sier Flatland til NRK, etter å ha skutt fullt hus på begge de stående skytingene.

- Det er veldig godt å være i gang, det har vært lenge å vente nå. Jeg gleder meg til sprinten, sier hun.

Sprint fredag Synnøve Solemdal nest beste norske som nummer 19 (2 tilleggsminutter), Tora Berger ble nummer 31 (4), Kari Henneseid Eie 36 (4) og Fanny Welle-Strand Horn nummer 43 (3).

Kvinnene fortsetter verdenscupåpningen med sprint fredag.

- Dette var bra gjort av de yngre, men jeg tror Ann Kristin og Tora kommer etter hvert. Ann Kristin spesielt imponerte på stående, og jeg gleder meg til sprinten, sier NRK-ekspert Ola Lunde.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!