DAMA TIL FORHATTE LOCHTE: Kayla Reid har vunnet hjertet til svømmeren som fikk mange mot seg under OL. Foto:   David Becker/Getty Images for Playboy Enterprises/AFP
DAMA TIL FORHATTE LOCHTE: Kayla Reid har vunnet hjertet til svømmeren som fikk mange mot seg under OL. Foto:   David Becker/Getty Images for Playboy Enterprises/AFPVis mer

OLs mest forhatte mann har funnet lykken med Playboy-Kayla

Ryan Lochte ble slaktet og utestengt etter OL-skandale.  Nå blomstrer lykken for den amerikanske svømmeren.

(Dagbladet): Rio-OL hadde vært drømmen Ryan Lochte.

Det endte med at svømmeren, med seks OL-gull og en haug av VM-gull, ble ydmyket og måtte rømme fra Rio som OLs mest forhatte mann.

Bakgrunnen er at flere amerikanske utøvere, med Ryan Lochte i spissen, hevdet de ble ranet på en bensinstasjon i Rio natt til søndag etter å ha feiret stafettgull.

Løgn

Lochte og hans tre kamerater løy om at de var blitt ranet med pistol av folk som var forkledd som politi.

Sannheten viste seg å være en helt annen.

Historien om ranet gikk verden rundt, men plutselig slo politiet i Brasil tilbake.

- Det fant ikke sted et ran slik det ble rapportert eller hevdet av utøverne, sier han.

Saken nådde saken sitt klimaks da det ble klart at det hele var en løgn.

I virkeligheten hadde Lochte og hans lagkompiser gjort hærverk på toalettet på bensinstasjonen og deretter blitt konfrontert av væpnede sikkerhetsvakter.

- Jeg har overdrevet denne historien, og om jeg ikke hadde gjort det ville vi ikke vært i denne situasjonen. Jeg tar på meg ansvaret, sa Lochte i et TV-intervju.

Han kom seg tilbake til USA før politiet tok affære. Gunnar Bentz og Jack Conger, som også var med, ble pågrepet på flyplassen i Rio. De fikk ikke lov til å reise hjem til USA.

Utestengt

Saken vakte stor oppsikt i Brasil, og Lochte ble stemplet som OLs mest forhatte mann for alt rabalderet han skapte og påstandene om ran.

Svømmeren ble utestengt fra all svømming i ti måneder og får ikke delta i VM i 2017, mistet nesten en million i bonuspenger og han får heller ikke lønn fra svømmeforbundet eller OL-komiteen mens han er utestengt. Lochte må også gjøre samfunnstjeneste.

Memories forever!!! #thelochtes #LA

A photo posted by Ryanlochte (@ryanlochte) on

Finner trøst

Det har vært en tung tid for den amerikanske svømmeren etter skandalen. Men i et intervju med USA Today forteller 32-åringen at han har funnet trøst i kjæresten og Playboy-modellen Kayla Rea Reid.

For to dager siden la han ut et bilde på Instagram hvor han fortalte at de to har forlovet seg, ett år etter at de to ble et par.

- Familien har spurt meg om det ikke var litt tidlig, men det er umulig snakke om kjærlighet i et tidsperspektiv, sier Lochte til USA Today.

Videre i intervjuet forteller svømmeren at det var skandalen som fikk han til å innse hvor viktig hun var for ham:

I TYKT OG TYNT: Ryan Lochte hyller kjæresten for alt hun har gjort for ham under den tunge tida.  Foto: NTB Scanpix

I TYKT OG TYNT: Ryan Lochte hyller kjæresten for alt hun har gjort for ham under den tunge tida.  Foto: NTB Scanpix

Vis mer

- Jeg forstå at hun var den riktige da hun sto opp for meg gjennom denne perioden. Hun elsker meg fortsatt og har vært der for meg gjennom alt, sier han til det amerikanske nettstedet.

Lochte fortsetter:

- Det sa bare pang første gang jeg møtte henne. Hun har holdt meg positiv gjennom alt det som har skjedd. Hun bryr seg ikke om at jeg er kjendis eller noe. Alt hun bryr seg om er at jeg skal være lykkelig.

Vil tilbake

Den 32 år gamle svømmeren har ikke lagt badehetta på hylle til tross for utestengelsen. Han har satt seg et langsiktig mål om å kjempe om medaljer i OL om fire år:

- Når jeg kommer tilbake vil jeg både være et bedre menneske og en bedre svømmer. Jeg skal ikke gjenta mine feil. Jeg har fortsatt mye ugjort i svømming og satser helt sikkert fram mot OL i Tokyo i 2020, sier Lochte ifølge NTB.