OLs sterkeste jubel-scene gjaldt sølv

For dem som ikke visste bedre, så det ut som om OL-vinneren av den alpine kombinasjonen het Ivica Kostelic.

SESTRIERE (Dagbladet): Han lo, han ba til Gud, han ropte, han holdt rundt søsteren Janica i flere minutter mens de begge lot tårene renne. Etterpå gikk han på hendene til seierspallen.

26 år gamle Ivica Kostelic hadde riktignok aldri vunnet en OL-medalje før i går, men han er da både verdensmester og har vunnet fire-fem World Cup-renn i sin karriere.

Tirsdag kveld startet han jubelen før lederen som stod igjen på toppen, Benjamin Raich engang hadde startet. Og enda lenger før han kjørte ut.

- Jeg jublet fordi jeg visste at jeg ville få medalje uansett. Om det ble bronse eller sølv spilte absolutt ingen rolle, sa Kostelic til Dagbladet.no etterpå.

- Kan du forklare de voldsomt emosjonelle gledesscenene?

- Hvis jeg prøvde, ville du likevel ikke tro meg.

- Prøv likevel?

- Det var fordi jeg har hatt den lengste og tyngste veien av alle her. Jeg vet det høres svulstig ut, og jeg orker ikke å begi meg på noen ytterligere forklaring. Men jeg overdriver ikke. Inen har hatt lengre vei til en OL-medalje enn jeg.

TOG: Ivica Kostelic fikk med seg kroatiske lagkamerater og dannet et tog etter seierseremonien. Foto: Luca Bruno/AP/Scanpix
TOG: Ivica Kostelic fikk med seg kroatiske lagkamerater og dannet et tog etter seierseremonien. Foto: Luca Bruno/AP/Scanpix Vis mer

26 år gamle Ivica har levd et liv litt i skyggen av storesøster Janica, som har vunnet alt som er å vinne på kvinnesiden. De to har likevel enormt sterke bånd. Etter å ha grått og grått på hverandres skuldre i målområdet etter hans første og kanskje også siste OL-medalje, sa Ivica:

- Janica fortalte meg at hun hadde bedt Gud om å overføre all sin styrke til meg. Det må ha virket!

Den suverene vinneren, Ted Ligety fra USA, kom rent i skyggen av Ivica Kostelic under seiersseremonien. Den entret Ivica gående på sine egne hender. Og etterpå dannet han en krabbende orm i bakken sammen med alle i det kroatisk alpint-teamet.

De sterke følelsene kan nok tildels tilskrives at Ivica Kostelic med sitt sølv ble den første kroatiske mann noen sinne til å vinne en ol-medalje.

SØSKENKJÆRLIGHET: Ivica (t.v.) og Janica Kostelic etter førstnevntes sølvmedalje.
FEIRING: Ivica Kostelic feirer, mens gullvinner Ted Ligety ser på.