OLs største julenisse

Ingen tvil om hvem som er OLs mest gavmilde.

Matthew Emmons fra USA hjalp to rivaler til medalje med siste skudd. Emmons, som vant 60 skudd liggende tidligere i OL, var klart best i helmatchfinalen og ledet med tre poeng før det siste skuddet. Det fyrte han av på skiven til skytteren som sto ved siden av ham!

Dermed fikk Jia Zhanbo fra Kina gullet. Christian Planer fra Østerrike, som eide skiven Emmons skjøt på, skvatt opp fra femteplass og fikk bronse.

Først forsto ingen hva som var skjedd da det ikke ble noe hull i skiven til Emmons. Amerikaneren sjekket riflen sin, og mange trodde at den hadde klikket da han skulle sikre gullet.

Skivebom

Men så opplyste arrangøren at han hadde skutt på feil skive. Denne gang betydde ordet «skivebom» nettopp det. Emmons fikk null poeng, falt fra suveren ledelse og ble sist i finalefeltet på åtte.

Jia, som tilsynelatende hadde spolert alle sine sjanser med 7,8 på nest siste skudd, sto plutselig igjen med gullet. Michael Anti fra USA fikk sølv, mens Planer avanserte til bronseplass takket være 10,6 - hans beste skudd i finalen.

Man kan ikke fastslå om det var Emmons eller Planer som traff midt i blinken, men det spiller ingen rolle for utfallet.

Snudd

Den store taperen, ved siden av Emmons, var slovenske Rajmond Debevec som skjøt 8,4 med siste skudd og falt ut av seierspallen.

Deltakerne i helmatch skjøt 130 skudd i løpet av søndagen, og hvert eneste talte. Så ble alt de hadde gjort snudd på hodet av det aller siste skuddet.

Norges deltakere ble utslått i kvalifiseringen. Espen Berg-Knutsen endte på 22. plass, Harald Stenvaag på 30. plass.

(.NTB)

SKUFFET? Emmons feilet på det aller siste skuddet i helmatch-finalen. Og tapte.