Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Olsbu forsnakket seg om Bjørndalen: - Nei, nei, det var ikke det jeg mente

Ble beste norske i dag.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): De norske jentene fikk det ikke helt til på VM-fellesstarten i ettermiddag da franske Marie Dorin Habert sikret seg sitt tredje gull - og sin sjette medalje - i årets mesterskap.

Marte Olsbu, med tre strafferunder, ble beste nordmann, på 7. plass. Fanny Horn Birkeland fulgte to plasser bak, mens en utslitt Tiril Eckhoff ble nummer 24 etter å ha skutt seg bort på siste stående.

Olsbu, som har slått skikkelig gjennom under VM på hjemmebane, er uansett ganske fornøyd med VM-fellesstarten.

- Godkjent - Jeg synes det er veldig godkjent med 7. plass. Det stemte veldig bra fysisk, men det ble for mange bom på standplass. Uansett så er det bra å bare være 43 sekunder bak med tre strafferunder, sier hun til Dagbladet.

- Hvordan oppsummerer du VM?

- Det har vært en folkefest uten like. Det har gått over all forventning for min del. Jeg hadde ikke sett for meg at jeg skulle ta en gull og en bronse på forhånd.

Da 25-åringen fra sørlandet får spørsmål om Ole Einar Bjørndalen, som tok sitt 20. VM-gull i går, skaper hun imidlertid full forvirring i pressesonen. 42-åringen har sagt at han skal legge opp etter årets VM, men mange tror han fortsetter satsingen mot OL i Pyeongchang om to år.

Forsnakket seg Olsbu sier:

- Det er veldig kult at han fortsetter. Han er den mest rutinerte av alle sammen.

- Hva? Har han bestemt seg for å fortsette?

- Sorry, nei, nei, det var ikke det jeg mente! Jeg har ikke peiling på om han fortsetter eller ikke. Det er det ingen som vet. Jeg mener at han er her og at han har fortsatt til nå. Det er kult.

- Du kom nesten med en verdensnyhet der?

- He-he, ja, dere får publisere det. Neida... Jeg har faktisk ikke peiling på om han fortsetter. Man vet aldri med ham. Han skulle jo egentlig gi seg før jeg kom inn på laget, så jeg er veldig glad for at jeg fikk lov å oppleve å gå med ham, sier frolandsjenta.

Ser mot Sør-Korea En ting som er sikkert er at Olsbu selv fortsetter til OL i 2018.

- Jeg føler at jeg er et godt sted i utviklingstrappa. OL om to år tror jeg kan passe meg bra. Det blir full satsing på det, sier hun.

- Vet du om løypene i Sør-Korea passer deg?

- Jeg aner ikke. Men jeg tror de har gjort en del forandringer fra forrige gang det var verdenscup der.

25-åringen tar samtidig med seg rosen hun har fått fra trenerne sine, Stian Eckhoff og Steinar Mundal, under VM. For noen dager siden sa Eckhoff at vi «bare har sett starten av Marte Olsbu».

- Det er bra at en trener har tro på deg. Det hadde vært verre hvis det var motsatt, sier hun og ler.

I motsetning til Tiril Eckhoff går helt sikkert Olsbu verdenscupavslutningen i russiske Khantij-Mansijsk neste uke. Det ser hun fram til.

- Jeg går alle de verdenscupstartene jeg kan, sier hun.

• Ole Einar Bjørndalen og de andre norske gutta avslutter VM med herrenes fellesstart klokka 16.00. Rennet sendes direkte på NRK1.

SHOULD I STAY OR SHOULD I GO? Ole Einar Bjørndalen smilte bredt etter VM-gullet på stafett i går. 42-åringen har sagt at han skal legge opp etter VM, men det er det få som tror han gjør. Foto: Bjørn Langsem
SHOULD I STAY OR SHOULD I GO? Ole Einar Bjørndalen smilte bredt etter VM-gullet på stafett i går. 42-åringen har sagt at han skal legge opp etter VM, men det er det få som tror han gjør. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media