Marte Olsbu kom på fjerdeplass i Antholz

Olsbu kom på fjerdeplass

Marte Olsbu fikk én bom for mye, men imponerte i sporet og sikret fjerdeplass på fellesstarten i Antholz søndag. Darja Domratsjeva vant verdenscuprennet.

PÅ FJERDEPLASS: Marte Olsbu ble best av de norske med en fjerdeplass på fellesstarten i Antholz. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
PÅ FJERDEPLASS: Marte Olsbu ble best av de norske med en fjerdeplass på fellesstarten i Antholz. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Marte Olsbu, Tiril Eckhoff og Synnøve Solemdal var Norges håp på søndagens fellesstart i tett snødrev. Det var skikkelig snøvær i opptakten til søndagens fellesstart, og løperne fikk flere skyll fra trærne i skogen underveis.

Olsbu og Eckhoff pådro seg en strafferunde hver på de liggende seriene, før de skjøt fullt på første stående. Det gjorde at de gikk ut 47 og 51 sekunder bak hjemmehåpet Dorothea Wierer på henholdsvis 7.- og 11.-plass.

Sviktet

Wierer sprakk med to runder på siste skyting, og bordet var servert for Olsbu, Eckhoff og de som kom på plassene bak.

Eckhoff klarte imidlertid ikke å takle presset, og pådro seg tre nye runder, mens Olsbu fikk kun ett bomskudd. Darja Domratsjeva skjøt fullt og ledet før sisterunden, 3,3 sekunder foran Anastasia Kuzmina, som gikk forrykende i sporet.

Olsbu gikk ut på fjerdeplass etter siste skyting, seks sekunder bak Wierer, og passerte italieneren på sisterunden, men verdenscupleder Kaisa Mäkäräinen kom bakfra og gikk forbi Olsbu.

Kontrollert seier

– Jeg startet med én bom, og kom litt bakpå fra start, men jeg er fornøyd med en fjerdeplass, sa Olsbu til NRK.

– Det betyr mye. Ikke akkurat plasseringen, men jobben som ligger bak, la hun til.

Domratsjeva kontrollerte inn seieren, elleve sekunder foran Kuzmina, mens Olsbu endte som nummer fire.

Solemdal ble nummer 17 med to strafferunder totalt, mens Eckhoff spurtet inn til en 19.-plass.

NTB