Norge nummer fire på stafetten

Olsbu sprakk på liggende

De norske skiskytterkvinnene kom på fjerdeplass på dagens stafett i Holmenkollen, etter at Marte Olsbu måtte ut i strafferunder på nest siste skyting.

SKUFFET: Det var en skuffet Marte Olsbu som gikk i mål på dagens stafett i Holmenkollen. Foto: NTB Scanpix/ Håkon Mosvold Larsen
SKUFFET: Det var en skuffet Marte Olsbu som gikk i mål på dagens stafett i Holmenkollen. Foto: NTB Scanpix/ Håkon Mosvold Larsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De norske jentene kjempet i toppen inn på den siste etappen, men der fikk Olsbu problemer. Froland-jenta har slitt på liggende skyting i vinter, og på hjemmebane gjentok historien seg.

- Jeg ødelegger for laget på liggende igjen. Det er kjedelig, sa Olsbu til NRK.

På sprinten torsdag skjøt hun tre bom, og lørdag måtte hun ut i strafferunden etter å ha skrudd fortvilt underveis i serien i håp om å treffe bedre.

På stående ble det fem blanke treff, men palltoget var allerede gått for Norge. Olsbu gikk inn til fjerdeplass, en tangering av Norges beste stafettplassering denne vinteren.

Tyskland ble nummer to, mens Italia tok tredjeplassen.

På etterskudd fra start

Synnøve Solemdal innledet stafetten for Norge. Tingvoll-jenta måtte ha et ekstraskudd på liggende skyting og ytterligere to på stående. Dermed gikk Tiril Eckhoff ut drøye 37 sekunder bak teten på sin andre etappe.

- Jeg synes det var litt for dårlig. Jeg burde klare bedre enn to ekstraskudd på stående, men det var dette jeg hadde å gi i dag, sa Solemdal til NRK.

Eckhoff måtte i likhet med Solemdal ta i bruk et ekstraskudd på liggende og to på stående. Bronsevinneren fra fellesstarten i OL gikk imidlertid en god sisterunde og vekslet som lag nummer tre. Opp til Italia i suveren ledelse skilte det 34,3 sekunder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer