Olsbu fornøyd med bytte av skimerke

Olsbu traff med nyskiene - men ikke blinkene i Ruhpolding

Marte Olsbu gjorde for mange feil på standplass til å kjempe i toppen på søndagens fellesstart, men én ting kunne hun glede seg over.

FORNØYD: Marte Olsbu var fornøyd med skiene til tross for at det kun ble en femtendeplass på fellesstarten i Ruhpolding. Foto: GEPA / Hans Osterauer/Bildbyrån
FORNØYD: Marte Olsbu var fornøyd med skiene til tross for at det kun ble en femtendeplass på fellesstarten i Ruhpolding. Foto: GEPA / Hans Osterauer/Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Froland-løperen byttet skimerke nylig, et nesten kontroversielt valg, og hun var spent på hvordan skiene ville fungere under verdenscuphelgen i tyske Ruhpolding.

- De var i hvert fall veldig gode i dag. Jeg føler at jeg har gått meg mer og mer inn på skiene denne uken, og det er veldig fint, sa Olsbu til NTB.

Tidligere i uken snakket hun om det uvanlige skiftet midt i sesongen.

- Det er absolutt ikke vanlig og ingen drømmesituasjon. Grunnen er at jeg ikke har fått de nye Madshus-skiene til å fungere for meg. Jeg prøvde lenge å få dem til å fungere, men det gikk ikke. Da så vi ingen annen mulighet enn å bytte til noe annet slik at jeg får gått meg inn på nye ski før OL. Det var nå eller aldri, sier Olsbu, som nå trener og konkurrerer på Salomon-ski.

God glid

Søndag var det ingenting å si på starten for sørlendingen. Hun senket alle blinkene og gikk ut fra første skyting på 5.-plass, kun 4,3 sekunder bak ledende Dorothea Wierer.

Deretter ble det tøffere for Olsbu. På hver av de tre siste skytingene bommet hun én gang, og farten i sporet ble lavere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer