Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Olsbu fornøyd med bytte av skimerke

Olsbu traff med nyskiene - men ikke blinkene i Ruhpolding

Marte Olsbu gjorde for mange feil på standplass til å kjempe i toppen på søndagens fellesstart, men én ting kunne hun glede seg over.

FORNØYD: Marte Olsbu var fornøyd med skiene til tross for at det kun ble en femtendeplass på fellesstarten i Ruhpolding. Foto: GEPA / Hans Osterauer/Bildbyrån
FORNØYD: Marte Olsbu var fornøyd med skiene til tross for at det kun ble en femtendeplass på fellesstarten i Ruhpolding. Foto: GEPA / Hans Osterauer/Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Froland-løperen byttet skimerke nylig, et nesten kontroversielt valg, og hun var spent på hvordan skiene ville fungere under verdenscuphelgen i tyske Ruhpolding.

- De var i hvert fall veldig gode i dag. Jeg føler at jeg har gått meg mer og mer inn på skiene denne uken, og det er veldig fint, sa Olsbu til NTB.

Tidligere i uken snakket hun om det uvanlige skiftet midt i sesongen.

- Det er absolutt ikke vanlig og ingen drømmesituasjon. Grunnen er at jeg ikke har fått de nye Madshus-skiene til å fungere for meg. Jeg prøvde lenge å få dem til å fungere, men det gikk ikke. Da så vi ingen annen mulighet enn å bytte til noe annet slik at jeg får gått meg inn på nye ski før OL. Det var nå eller aldri, sier Olsbu, som nå trener og konkurrerer på Salomon-ski.

God glid

Søndag var det ingenting å si på starten for sørlendingen. Hun senket alle blinkene og gikk ut fra første skyting på 5.-plass, kun 4,3 sekunder bak ledende Dorothea Wierer.

Deretter ble det tøffere for Olsbu. På hver av de tre siste skytingene bommet hun én gang, og farten i sporet ble lavere.

- Jeg fikk selvtillit av fem treff på liggende og at jeg gikk godt på ski. Jeg hadde skikkelig god glid. Men så stoppet det litt mot slutten. Mest bittert var den siste bommen på stående skyting, sa Olsbu.

Finske Kaisa Mäkäräinen fungerte som festbrems for hjemmepublikummet i Ruhpolding søndag da hun spurtslo Laura Dahlmeier på fellesstarten. Veronika Vitkova endte på tredjeplass.

Ikke bekymret

Norges beste kvinnelige skiskytter er ikke bekymret for formen selv med OL i sikte. Hun har endt på 26.- (normaldistanse) og 15.-plass (fellesstart) i de individuelle konkurransene denne uken.

- Dette løpet viser at jeg ikke er helt i toppform, men jeg presterer jevnt over bra. Det er en måned til jeg skal være i form, og jeg trenger noen sånne løp der jeg presser meg litt i kjelleren og får det litt tungt på slutten. Det er sånn man kan heve seg. Og jeg vil få en enda bedre følelse neste helg.

Da står sprint, jaktstart og fellesstart på programmet i italienske Antholz.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!