Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marte Olsbu Røiseland suveren i Oberhof

Olsbu utklasset verdenseliten. Ignorert av TV-produsent: - Skandale

Marte Olsbu Røiseland gikk raskest og skjøt best i Oberhof. Det holdt til en suveren verdenscupseier. Men den siste stående skytingen var det ingen som fikk se.

SUVEREN: Marte Olsbu Røiseland banket all motstand i Oberhof. Foto: Fredrik Sandberg / TT NYHETSBYRÄN / NTB scanpix
SUVEREN: Marte Olsbu Røiseland banket all motstand i Oberhof. Foto: Fredrik Sandberg / TT NYHETSBYRÄN / NTB scanpix Vis mer

Tiril Eckhoff hadde vunnet fire strake verdenscupseire - og har herjet sammen med venninna Ingrid Landmark Tandrevold - før dagens sprint i tyske Oberhof.

Eckhoff og Tandrevold er nr. 2 og 3 i verdenscupen sammenlagt bak ledende Dorothea Wierer og er i ferd med å sørge for en av norsk kvinneskytings beste sesonger.

I Oberhof i dag meldte også Marte Olsbu Røiseland seg på den norske skiskytterfesten. Olsbu sto over flere renn før jul for å få en lengre treningsperiode i jula - og har en beskjed sammenlagtplasseringen i verdenscup av den grunn.

Det strategiske valget om å prioritere trening foran enkelte renn, ga virkelig resultater på tysk snø i dag. Sørlendingen - som åpnet sesongen strålende, men har havnet litt i skyggen av Eckhoff og Tandrevold de siste ukene - leverte en maktdemonstrasjon i Oberhof.

VANSKELIG: Det er ikke så lett å gå på do om man er kvinne og skiskytter. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Først skjøt hun fem raske treff på liggende skyting. Dernest gjentok Froland-jenta prestasjonen på stående og sørget for 10 av 10 treff.

Maktdemonstrasjon

Det hele supplerte Olsbu med skyhøy fart i sporet. I mål var hun over minuttet foran formsterke Eckhoff, som bommet på to av ti skudd.

Dermed gikk Olsbu både raskest og skjøt best. Heller ikke Denise Herrmann eller Kaisa Mäkäräinen kunne matche langrennsfarten til sørlendingen - og da selvsagt heller ikke tiden hennes i mål.

Dermed ble det en suveren verdenscupseier til Marte Olsbu Røiseland. Hermann endte på 2. plass, 33 sekunder bak den norske vinneren, mens Julia Simon kapret den siste pallplasseringen.

- Et helt suverent løp, konkluderte NRKs ekspertkommentator Ola Lunde.

- Nå føler jeg at jeg er på rett spor igjen. Jeg følte at jeg fikk til et veldig bra skirenn i dag, sier Olsbu selv til statskanalen.

Freste mot TV-produksjon: - En skandale

Det spesielle var imidlertid at produsenten ikke viste Olsbu på standplass da hun avgjorde sprinten i Oberhof med en mesterlig stående skyting.

RØRT: Marte Olsbu ble rørt av folkehavet som sang "Ja, vi elsker": - Det er jo bare sånn jeg har sett på TV. Video: Tormod Brenna/Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

I stedet valgte produsenten å vise skytingen til hviterussiske Iryna Kryuko.

Det fikk NRK-kommentator Andreas Stabrun-Smith til å reagere sterkt på direkten.

- Dette er en skandale at vi ikke får se dette, ropte NRK-kommentatoren i frustrasjon, men samtidig etter hvert i ekstase:

- Men Marte Olsbu skyter fantastisk og kommer til å vinne!

Og det gjorde hun.

Helt suverent.

Dette var Olsbus fjerde verdenscupseier i karrieren - og den tredje i sprinten.