Olsen: - Den verste kvelden i mitt fotballiv

Danmark feid av banen med 0-4 mot Armenia.

KNUST: Morten Olsen var langt nede etter at hans Danmark hadde blitt ydmyket på eget gress av Armenia. Foto: AP Photo/Polfoto, Jens Dresling
KNUST: Morten Olsen var langt nede etter at hans Danmark hadde blitt ydmyket på eget gress av Armenia. Foto: AP Photo/Polfoto, Jens DreslingVis mer

Danmarks VM-håp er nærmest ute etter at rødtrøyene ble knust 0-4 av Armenia hjemme i Parken tirsdag kveld.

I dansk presse omtales tapet som den største nedturen i Morten Olsens periode som landslagssjef. Den strekker seg tilbake til 2000. Lite tyder på at han kan snu trenden og skaffe Danmark nok en VM-plass.

Morten Olsen var langt nede da han snakket med dansk TV2 etter kampen.

- Dette er den verste kvelden i mitt fotballiv. Det er helt uforståelig at vi ikke presterer bedre, men det er 100 prosent min feil, sa han ifølge sporten.dk.

Olsen orket ikke engang å sette fingeren på hva som gikk galt tirsdag kveld.

- Vi setter dem i gang allerede etter 27 sekunder, og derfra går alt galt. Jeg har egentlig ikke lyst til å analysere det. Det var bare ikke godt nok, sa Olsen.

Danskenes elendige kveld startet omtrent med én gang kampen var i gang. 27 sekunder var spilt da en upresset Simon Kjær rotet bort ballen, og Yura Movsisyan ga gjestene 1-0.

Kjær var svak også ved 0-2-målet etter 18 minutter. Den ellers rutinerte midtstopperen ødela den danske offsidefellen, og Aras Ozbiliz doblet ledelsen.

Vondt skulle bli verre for Olsens menn, som slett ikke hang med på eget gress. De 14.284 tilskuerne i Parken fikk se Movsisyan punktere kampen med sin andre scoring for kvelden like før timen var spilt.

Armenias største fotballstjerne, Sjakhtar Donetsk-proffen Henrikh Mkhitaryan, sørget for at kampen endte 4-0 da han scoret ti minutter før slutt. Da reise hjemmepublikummet seg og applauderte armenerne. Ydmykelsen var total for de danske fotballherrene.

Etter seks kamper har Danmark seks poeng og ligger nest sist i VM-kvalifiseringens gruppe B. 3-0 borte mot Tsjekkia i mars er lagets eneste seier.

Danskene skal møte bunnlaget Malta to ganger, men kan trolig vinke farvel til Brasil-VM allerede.

NTB / Dagbladet