FOTBALLEKSPERT: Frode Olsen skapte harme på Lerkendal med sine uttalelser om John Pelu og lege Ketil Jarl Holen. Mandag kveld følte han for å beklage. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
FOTBALLEKSPERT: Frode Olsen skapte harme på Lerkendal med sine uttalelser om John Pelu og lege Ketil Jarl Holen. Mandag kveld følte han for å beklage. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Olsen beklaget uttalelsen om RBK-legen

På direktesendt fjernsyn.

||| (Dagbladet): Rosenborgs mediesjef Nils Heldal ville ha en beklagelse på lufta fra TV 2 på lufta etter søndagens FotballXtra, der Frode Olsen snakket om hvordan klubben hadde håndtert saken da John Pelu foretok sitt berømte svalestup mot Viking.

- At Rosenborg kan slippe unna som klubb, og at legen fremdeles har lisens som kan gå ut og si at han (Pelu)  får akutt krampe i begge legger. Til og med Davy (Wathne) på Birkebeineren får ikke krampe i begge legger! sa Olsen.

Han siktet til det faktum at Rosenborg og Pelu slapp unna straff fra NFF etter at en legeerklæring slo fast at RBK-spissen ble rammet av akutt krampe i begge legger akkurat idet han stupte.

- Dro det litt langt
Under kveldens Matchball-sending på Lerkendal fikk Heldal det slik han ønsket, da den tidligere landslagsmålvakten gjorde retrett på sitatene som omhandlet RBK-lege Ketil Jarl Holen.

- I går da vi diskuterte den mye omtalte Pelu-saken, da han falt i straffefeltet her og fikk straffe, dro jeg Rosenborg-legens erklæring i tvil. Jeg sa vel sågar at han kanskje burde bli fratatt lisensen, eller konsesjonen, som det heter. Det var å dra det litt langt i engasjement, og det beklager jeg, sa Olsen.

- Det var med et lite glimt i øyet, men likevel, påpekte programleder Erik Thorstvedt.

- Ja, men likevel. Rett skal være rett, sa Olsen.

- RBK aksepterer
  Nils Heldal, som tidligere på mandagen havnet i en frisk Twitter-ordveksling med Davy Wathne angående Pelu-fokuset i FotballXtra, skrev etter Matchball følgende melding til TV 2-profilene:

«Voksen beklagelse, RBK aksepterer - og ønsker deg velkommen tilbake».

GA PELU «ALIBI»: RBK-lege Ketil Jarl Holen. 
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX .
GA PELU «ALIBI»: RBK-lege Ketil Jarl Holen. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX . Vis mer