Olsen biter negler

STAVANGER (Dagbladet): Viking- Odd Grenland 0- 3. Frode Olsen slapp inn tre mål, tabbet seg ut på ett av dem og tapte sannsynligvis keeperduellen mot landslagsrival Thomas Myhre. Nå har han fire dager på seg for å få tillit hos Semb og Thorstvedt.

For mens Myhre imponerte mellom Sunderlands stenger søndag, var Frode Olsens innsats i går kveld mer variabel.

- Det ble en litt vanskelig kamp for ham. Han hadde en veldig god beinparade i første omgang. Men det er mulig at han kunne ha gjort noe med det andre målet til Odd, sier landslagets keepertrener, Erik Thorstvedt.

Dagen i forveien så han Thomas Myhre på tv. Den tidligere Viking-keeperen får en mer utvetydig karakteristikk.

- Jeg synes han spilte bra, sier Thorstvedt.

Tafatt

- Så da er vel avgjørelsen tatt?

- Nei, den tar Nils Johan Semb når den tid kommer. Vi skal ha noen treninger først, sier han. Landslaget samles allerede i dag, og keeper-rivalene har dermed hatt sine siste sjanser til å imponere i kamp. Dette skjedde på Olsens sjanse:

  • 27. minutt: 1- 0 til Odd etter mye klabb og babb foran Olsen. Vanskelig å laste Viking-keeperen.
  • 31. minutt: Gjennomløpning av Odd, Olsen varter opp med en glitrende beinparade.
  • 52. minutt: Fevang header over Olsen og i mål. Keeper ser tafatt ut i situasjonen. I et par situasjoner etterpå virker forsvaret usikker på sin egen sisteskanse.
  • 88. minutt: Christian Flindt Bjerg sprinter over halve banen, får ballen og får fulltreff. Olsen har ikke sjans.

Optimist

Frode Olsen er fortsatt optimist.

- Jeg føler ikke at jeg kunne gjort så mye på noen av scoringene. På det andre målet prøvde jeg å nå ballen, men klarte det ikke.

Den hjemvendte siddisen sier han ikke viet landslagsuttaket en tanke før eller under kampen i går. Og resultatet tror han ikke betyr noe.

- Om du slipper inn ett eller ti mål i en kamp, trenger ikke å ha noe å si. Nå skal jeg bare trene godt og gjøre mitt beste, sier Frode Olsen.

Imens sitter gutta fra Grenland i bortegarderoben og hyller sin egen målvakt, Erik Holtan. Den landslagsvrakede Holtan gjorde en ny feilfri kamp i går.

En smell

- Vi var bra alle sammen, sier Holtan, som ikke vil kommentere Frode Olsens innsats.

Christian Flindt Bjerg, som i sluttminuttene sendte lærkula med sånn fart forbi Frode Olsen at han knapt rakk å blinke, tar derimot bladet fra munnen.

- Jeg har ikke noe imot Frode Olsen, men det var feil mann som ble trukket ut. Jeg vet at jeg ikke har noe med landslagsuttaket å gjøre. Men han der borte er en veldig god keeper, sier dansken og peker på Holtan.

Det var det kollektive, og ikke de store enkeltprestasjonene, som ga Odd seieren i går. Skienslagets form stiger for hver uke som går mot cupfinalen. Viking gikk derimot på en skikkelig smell, bare fire dager etter den historiske triumfen mot Chelsea.

- Det er umulig å ikke være preget av en slik kamp som vi hadde torsdag. Å slå Chelsea ut av Uefa-cupen var en stor opplevelse for oss alle. Vi var ikke flinke nok til å omstille oss, sier lagkaptein Brede Paulsen Hangeland.

SISTE TEST: Frode Olsen øynet muligheten for landslagsspill i går.
SPENNING: Det blir mye neglebiting i dagene som kommer. Blir han valgt eller vraket som Norges bakerste mann?
TAKK OG FARVEL: To gode keepere takket hverandre etter kampen i går. Mange mener Erik Holtan burde blitt valgt ut i stedet for Frode Olsen.