UTRØSTELIG: Cristiano Ronaldo tok VM-exiten mot Portugal i går tungt. Etter kampen var landslagskapteinen tydelig frustrert. Dagen etterpå sitter skuffelsen fortsatt i. Foto: Carl De Souza / AFP.
UTRØSTELIG: Cristiano Ronaldo tok VM-exiten mot Portugal i går tungt. Etter kampen var landslagskapteinen tydelig frustrert. Dagen etterpå sitter skuffelsen fortsatt i. Foto: Carl De Souza / AFP.Vis mer

Olsen forstår Ronaldos spyttklyse mot kamera

- Jeg er en knekt mann, sier portugiseren i dag.

||| (Dagbladet): I går sendte David Villa Ronaldo og Portugal ut av VM.

I dag innrømmer Portugal-kapteinen at VM-exiten er et særdeles hardt slag for ham.

- Jeg er en knekt mann, og føler meg fullstendig utrøstelig, frustrert og ufattelig skuffet, sier Ronaldo i en pressemelding, ifølge Sky Sports.

Ronaldo var tydelig skuffet også etter kampen i går. Landslagskapteinen spyttet i retning av kamerateamet som fulgte ham gående av banen.

Ufint? Nei, mener TV2-ekspert Frode Olsen.

- Forståelig. Det var et uttrykk for frustasjon og irritasjon over å være ute av VM. Med 32 kameraer til stede har man liten plass til å gjemme følelsene. En utblåsning må vil tåle, sier Olsen til Dagbladet.

FORSTÅR RONALDO: TV2-ekspert Frode Olsen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX.
FORSTÅR RONALDO: TV2-ekspert Frode Olsen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX. Vis mer

Se spytteepisoden på YouTube.

Preges av forventingene
Cristiano Ronaldo, som endte en to års landslagsmåltørke med et merkelig mål mot Nord Korea i gruppespillet, har vært blant spillerne som har skuffet mest i VM.

VM-fasiten er FIFA-bestemann i alle gruppekampene tross relativt usynlige opptredener i to av kampene.

Mot Elfenbenskysten hadde Real-stjernen en kanon i tverliggeren, mot Nord Korea ble det ett mål og i storoppgjøret mot Brasil var han igjen usynlig, slik han var det i åttedelsfinalen mot Spania.

Det har gitt vann på mølla for kritikerne som mener verdens dyreste fotballspiller ikke preger de virkelig store kampene.

TV2-ekspert Olsen mener Ronaldo helt tydelig bærer preg av forventningene som stilles til ham.

- Ronaldo merker presset i de viktige kampene, tror jeg. Spesielt i VM har vi ofte sett ham gå langt ned i banen for å hente ballen. Så har han satt fart på og prøvd å gjøre det meste på egenhånd. Han kunne med fordel gjort ting enklere, og på en måte spilt seg inn i kampene ved å gjøre det enkle.

ENDTE MÅLTØRKEN: To års måltørke på landslaget tok slutt mot Nord Korea. Foto: Jewel Samad / AFP.
ENDTE MÅLTØRKEN: To års måltørke på landslaget tok slutt mot Nord Korea. Foto: Jewel Samad / AFP. Vis mer

- Jeg vet ikke om høye skuldre er det riktige å kalle det, men jeg synes innsatsen hans har båret preg av at det forventes geniale ting hver gang han har ballen, sier han.

Etter kampen i går spurte et TV-team Real Madrid-spilleren om å forklare tapet. Da svarte 25-åringen med å henvise til Carlos Queiroz.

I pressemeldingen sendt ut i dag forklarer Ronaldo at det aldri var meningen å legge skylda på treneren.

- Da jeg sa at det var treneren som måtte spørres var det kun fordi han skulle holde pressekonferanse senere. Jeg var ikke i posisjson til å forklare i går.

- Jeg er et menneske, og som alle andre mennesker lider jeg og jeg har samtidig rett til å lide alene, sier Ronaldo.