Olsen håper på dansk revansj mot Nederland

Møtes for første gang siden VM.

RAVANSJ: Danmark tapte for Nederland i første kamp i VM for to år siden. I lørdagens EM-åpning håper Morten Olsen på revansj. Foto: AFP Photo / Patrick Hertzog / NTB Scanpix
RAVANSJ: Danmark tapte for Nederland i første kamp i VM for to år siden. I lørdagens EM-åpning håper Morten Olsen på revansj. Foto: AFP Photo / Patrick Hertzog / NTB ScanpixVis mer

For 179 kroner kan du kjøpe tilgang til 9 av EM-kampene, som vises i Fotballstudio.

Danmark tapte for Nederland i første kamp i VM for to år siden. I lørdagens EM-åpning håper Morten Olsen på revansj.

Danmark havnet i «dødens gruppe» i EM og skal møte Nederland, Tyskland og Portugal.

- For å gå videre, må vi være i toppform alle sammen, og de andre landene må ikke være det. I tillegg må vi ha den flaksen som de også er avhengig av hvis de skal bli europamestere, sier Danmarks landslagssjef Morten Olsen.

Første test blir mot Nederland i ukrainske Kharkiv lørdag. Lagene møttes også i gruppespillet i VM i 2010, og da ble det 2-0-seier til Nederland. Selv om nederlenderne er favoritter også lørdag, har Olsen likevel stor tro på danske sjanser.

- Først og fremst er laget vårt både mentalt og fysisk sterkere enn vi var den gangen. Vi har fått noen andre spillertyper inn på laget, som også gjør en forskjell, sier Olsen.

Han mener også Nederland stiller med et sterkere lag enn de gjorde da de møtte danskene i VM.

- (Arjen) Robben var ikke med i den første kampen i VM for to år siden fordi han var skadd. Det gir nederlenderne noen andre muligheter, men det gir det kanskje også oss. (Ibrahim) Afellay var heller ikke med i den kampen, så Nederland har mer fart i laget enn de hadde sist. Og de kvalitetene kan true enhver motstander, mener Olsen.

(NTB)