Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Olsen hyller Stabæks «hårete mål»

De var tre år unna cupfinalemålet. Klarer de å nå Champions League-målet tre år på overtid?

HÅRETE MÅL: Inge Andre Olsen (t.h.) mener Stabæks visjonære tankegang har ført klubben dit den er i dag.Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
HÅRETE MÅL: Inge Andre Olsen (t.h.) mener Stabæks visjonære tankegang har ført klubben dit den er i dag.Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• KF Tirana - Stabæk i kveld klokka 20.

TIRANA (Dagbladet.no): Bare Tom Stenvoll har vært med på like mange berg og dalbaneturer i Stabæk som det Inge André Olsen har. Fra oppturen på slutten av 90-tallet (cupfinaleseier, europacupspill) til de første økonomiske nedturene, lønnskuttene, nedrykket — så opprykket og seriemesterskapet, for så på ny å snuble finansielt og måtte gå med på nye lønnskutt.

«Semifinale mot Barcelona»
Likevel er han stor nok til å smile av det hele, Stabæk-stopperen som er inne i sin ellevte sesong med Bærums-laget. Og for første gang skal han spille Champions League-fotball, et mål som man satte seg allerede i 1999.

- Stabæk skal spille semifinale-returoppgjøret i Champions League, mot Barcelona i sin «Blue Dream Arena» på Fornebu i 2005, var den enstemmige uttalelsen fra Stabæks Halvorsbøle-seminar en vinterdag for ti år siden.

Det forrige, store målet klubben hadde satt seg var da Stabæk var langt nede i divisjonssystemet og sa man skulle spille cupfinale i 1995. Dit kom klubben, tre år forsinket - til gjengjeld vant de finalen mot Rosenborg. Kan de klare det samme igjen, tre år på overtid?

- Det er i alle fall første gang vi er med i Champions League og har denne muligheten, sier Inge André Olsen.

- Man kan gjerne le av klubbens hårete mål, men hadde man ikke satt seg slike målsettinger, så hadde vi neppe kommet dit vi er i dag. Man må ikke glemme hvor mye denne klubben, som var så langt nede i divisjonssystemet, har oppnådd på så få år.

Avansement gir to dobbeltkamper til
Stopperen vil nødig kommentere muligheten for en semifinale på Telenor Arena utover våren, og er i stedet mest fokusert på det som skal skje den kommende uka: I kveld venter KF Tirana i den albanske hovedstaden, om seks dager er det returoppgjør i Bærum.

- Først må vi få unna dette oppgjøret, og det er tøft nok.

- Klarer vi det så venter minst to oppgjør til — en tredjerunde i Champions League-kvalifiseringen, så er det enten play off om en plass i gruppespillet i Champions League eller i Europa-ligaen.

- Bedre kollektivt nå
Selv mener den rutinerte stopperen at årets Stabæk-utgave er mer komplett enn tidligere utgaver, og mye av sjansene ligger nettopp i det.

- Vi fungerer mye bedre som et kollektiv nå. Før hadde vi noen fantastiske individualister som kunne gjøre det helt uventede, men som kanskje ikke fungerte så godt som lagspillere.

- Nå fungerer vi mye mer som et lag, og vi vet at vi ikke trenger mer en to-tre sjanser før vi får en scoring. Det kan være gull verdt på dette nivået.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!