Olsen og Haakonsen fikk 200 000 hver av NFF for å ikke gå til søksmål

- Jeg kan si at jeg er veldig fornøyd med at vi har fått en avtale på plass.

FIKK SEKSSIFRET BELØP: Truls Haakonsen og Inge Andre Olsen fikk begge 200 000 kroner for å ikke gå til sak mot NFF etter frifinnelsen i overgangssaken.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
FIKK SEKSSIFRET BELØP: Truls Haakonsen og Inge Andre Olsen fikk begge 200 000 kroner for å ikke gå til sak mot NFF etter frifinnelsen i overgangssaken. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Inge André Olsen og Truls Haakonsen har ifølge TV 2 fått 200.000 kroner hver for å ikke gå til søksmål mot Norges Fotballforbund (NFF) etter frifinnelsen i overgangssaken.

Både Stabæks sportsdirektør Olsen og tidligere sportsdirektør i Vålerenga Haakonsen ble frifunnet i den mye omtalte overgangssaken i fjor høst. De skal nå ha inngått en avtale med NFF om å ikke inngå sivile søksmål. For det har de fått 200.00 kroner hver.

- Jeg vil ikke kommentere innholdet i avtalen, men jeg kan si at jeg er veldig fornøyd med at vi har fått en avtale på plass, sier Olsen til TV 2 , uten ønske om å kommentere innholdet ytterligere.

- NFF bekrefter at vi har betalt de to et minnelig beløp som kompensasjon for den belastningen de opplevde i perioden fram til saken ble henlagt, skriver informasjonsdirektør Svein Graff i en SMS til kanalen.

— Kamplysten er stor Til tross for at Olsen nå skal ha mottatt en kompensasjon, er ikke Stabæk-direktøren helt ferdig med saken.

- Vi kom ut av tingretten etter å ha blitt frikjent med en god følelse. Men som jeg sa den gang, så ligger det likevel et lokk over, og man klarer ikke glede seg så mye når man ser hva man har vært gjennom. Jeg sa da at vi kom til å gå etter de som hadde gjort oss urett. Kamplysten er stor, og vi vil forfølge resten av dem som har vært ute etter oss og som har kommet med løgner, sier han.

Haakonsens advokat Erik Flågan sier at den tidligere Vålerenga-lederen nå vil se framover.

- Jeg kan bekrefte, som Inge André Olsen har sagt, at vi har fått en avtale, og jeg oppfatter at Haakonsen er fornøyd med den. Han har vært gjennom mye, og nå kan han begynne å se framover, sier Flågan til TV 2.

Full frifinnelse
Overgangssaken handlet om omstendighetene rundt overgangen til islandske Veigar Páll Gunnarsson fra Stabæk til Vålerenga tilbake i 2011. Politiet mente at spilleren ble priset kunstig lavt for at Stabæk skulle slippe en stor overføring til franske Nancy, som hadde rettigheter ved videresalg av Gunnarsson.

Fire personer var tiltalt for grovt bedrageri, som har en strafferamme på inntil seks års fengsel. Aktoratet la ned påstand om ubetinget fengsel for de involverte personene og mente Stabæk Fotball og Stabæk Fotball AS burde betale bøter på henholdsvis 120.000 og 240.000 kroner.

Samtlige tiltalte ble blankt frifunnet i tingretten.

(NTB)