Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Olsen raser mot eget forbund

FREDRIKSTAD (Dagbladet): Stjernen- Vålerenga 0- 1. Anført av krigeren Øystein Olsen sikret Vålerenga sitt 21. seriemesterskap før helgas bonusrunder. - Nå går vi for vår 20. kongepokal også, sier Olsen, som samtidig hudfletter Ishockeyforbundet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har tatt min beslutning og den er endelig. Det er ingen protest mot Norges Ishockeyforbund, men jeg synes betingelsene er altfor dårlige, sier Olsen.

- Hva mener du med det?

- Det meste i forbundet går på billigsalg. Skal jeg spille VM, innebærer det et betydelig økonomisk tap. Nå er det på tide å tilgodese spillerne, og ikke bare satse på dyre trenere og et svært støtteapparat.

- Er det bare økonomiske årsaker til at du sier nei?

På stedet hvil

- Det er mange flere grunner. Norges Ishockeyforbund har ikke kommet en meter videre på ti år. De bruker ungdomssatsinga, det såkalte isbjørnprosjektet, som alibi. Spillerne på A-landslaget går for lut og kaldt vann.

- Jeg er heller ikke glad for alle spillerdiskusjonene i media. Skriveriene om Espen Shampo Knutsen har irritert meg grenseløst. Trener og forbund må ta slike diskusjoner internt.

- Akkurat det motsatte av det du sjøl gjør nå?

- Det stemmer, men jeg er ferdig med landslaget.

- Har din avgjørelse sammenheng med at enkelte holdes utenfor troppen?

- Nei. Leif Boork tar ut dem han mener skal være med. Men i de siste sesongene har satsinga hos enkelte vært for dårlig. Flere har slengt med fordi de ønsket 50 landskamper for å få den ettertraktede isbjørnen. Sjøl rundet jeg 50 kamper under forrige VM. Men noen isbjørn har jeg ennå ikke fått.

- Men jeg får også være så ærlig å innrømme at jobb- og familiesituasjonen er en medvirkende årsak. Jeg har ei datter på drøyt to år, og ser henne altfor lite, sier Øystein Olsen.

Syltynn teori

Selv om bare syltynn teori kan frata Vålerenga seriemesterskapet, vil ikke Olsen kvittere ut noe på forskudd.

- Vinner Storhamar begge bonuskampene med til sammen åtte mål, ryker vi på målforskjell. Jeg er enig i at teorien er tynn, men kampene skal spilles først, sier Olsen.