Olsen straffes ikke - dommer får karantene

Norges Fotballforbund vil ikke straffe Odd Inge Olsen etter at han brakk beinet på Tommy Øren 16. mai. Men dommer Tom Henning Øvrebø blir utestengt.

Etter kampen sa Moldes midtbanespiller sjøl til Dagbladet.no at han burde fått rødt kort for den stygge taklingen som førte til et komplisert beinbrudd for Øren.

Også dommer Tom Henning Øverbø ser i ettertid at Odd Inge Olsen skulle blitt utvist etter at han avsluttet sesongen for Sogndal-talentet.

NFFs Reidar Bjørnestad sier til NRK i dag at dommer Øverbø får en kamps karantene siden han ikke viste ut Olsen for en farlig takling bakfra.

Dermed blir dommeren straffet, ikke spilleren som taklet.

- Dette er en veldig spesiell situasjon, siden det foreligger innrømmelser her, sier dommerkonsulent Aase Rydén til Dagbladet.no.

Likevel ser hun det som uaktuelt at Norges Fotballforbund vil gi Olsen karantene i etterkant. For regelverket tillater det ikke.

- Straff i etterkant har aldri vært gjort i Norge før, og vi kan uansett ikk gi karantene nå heller. Slik er det dessverre. Taklingen var ille å se på, sier Rydén.

I England kan et videopanel straffe spillere for grove overtramp. Noe liknende finnes ikke i Norge. Men det kan være på vei.

- Uefa har satt inn straffetiltak mot spillere etter videoopptak. Det er nok framtida i Norge også, sier hun.

Odd Inge Olsen slipper dermed unna karantene, dersom Molde sjøl ikke griper inn.

- Molde kan la han sitte en kamp på tribunen for dette hvis de vil, sier Rydén.

Horribelt

I Sogndal sitter trener Torbjørn Glomnes fortsatt med skrekkbildet av tacklingen på stjernespissen. Han har ingen tro på at Molde vil gi Olsen karantene selv.

- Det er horribelt at han ikke blir straffet, men fotballforbundets regler er politiske. De kan vi ikke gjøre noe med, sier Glomnes til Dagbladet.no.

UT PÅ BÅRE:</B> Tommy Øren på vei inn i ambulansen etter å ha blitt taklet av Odd Inge Olsen.
SLIPPER STRAFF: Odd Inge Olsen.