Olsen straffes ikke - dommer får karantene

Norges Fotballforbund vil ikke straffe Odd Inge Olsen etter at han brakk beinet på Tommy Øren 16. mai. Men dommer Tom Henning Øvrebø blir utestengt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter kampen sa Moldes midtbanespiller sjøl til Dagbladet.no at han burde fått rødt kort for den stygge taklingen som førte til et komplisert beinbrudd for Øren.

Også dommer Tom Henning Øverbø ser i ettertid at Odd Inge Olsen skulle blitt utvist etter at han avsluttet sesongen for Sogndal-talentet.

NFFs Reidar Bjørnestad sier til NRK i dag at dommer Øverbø får en kamps karantene siden han ikke viste ut Olsen for en farlig takling bakfra.

Dermed blir dommeren straffet, ikke spilleren som taklet.

- Dette er en veldig spesiell situasjon, siden det foreligger innrømmelser her, sier dommerkonsulent Aase Rydén til Dagbladet.no.

Likevel ser hun det som uaktuelt at Norges Fotballforbund vil gi Olsen karantene i etterkant. For regelverket tillater det ikke.

- Straff i etterkant har aldri vært gjort i Norge før, og vi kan uansett ikk gi karantene nå heller. Slik er det dessverre. Taklingen var ille å se på, sier Rydén.

I England kan et videopanel straffe spillere for grove overtramp. Noe liknende finnes ikke i Norge. Men det kan være på vei.

- Uefa har satt inn straffetiltak mot spillere etter videoopptak. Det er nok framtida i Norge også, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer