Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Olsen tror Solbakken takler Köln-presset

Danmark-sjefen var trener i klubben.

OSLO  20110326.
Danmarks trener Morten Olsen under EM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Danmark på Ullevaal Stadion lørdag kveld.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
OSLO 20110326. Danmarks trener Morten Olsen under EM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Danmark på Ullevaal Stadion lørdag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

• Ståle på Gardermoen i går:  - Ville angret resten av livet

Danmarks landslagssjef Morten Olsen tror Ståle Solbakken vil takle presset når han overtar som trener i Köln.

Forventningene er store til Solbakken, som blir ny trener for Köln fra 1. juli. Han skulle opprinnelig blitt norsk landslagssjef fra 2012, men Köln kjøpte ham fri fra kontrakten med Norges Fotballforbund.

Olsen mener Solbakken må regne med mye større press i Tyskland enn i FC København. Den danske treneren avsluttet sin aktive karriere som spiller i Köln.

Det var der han også fikk sin første trenerjobb i utlandet. Han fikk sparken i 1995.

- Selv om FCK også er en stor klubb, kan man ikke sammenligne den med 1. FC Köln. Köln er en større klubb på mange områder. Det er stort press og svært hektisk. Enda mer enn i Danmark. Presset kan ikke sammenlignes, sier Morten Olsen til B.T.

Ståle Solbakken kalte selv trenerjobben i Köln for et risikoprosjekt da han møtte pressen på Gardermoen søndag. Klubben er ikke kjent for å være tålmodig med sine trenere hvis suksessen uteblir.

Flere andre tyske klubber sparket også treneren sin denne sesongen på grunn av svake resultater.

- Det er ikke noe problem for Ståle. Han er klar for det presset. Hvis ikke, blir man ikke hentet til slike klubber, sier Olsen.

(NTB)

SNAKKET OM VALGET: Ståle Solbakken møtte opp på Gardermoen for å forklare hvorfor han valgte å bryte med Norges Fotballforbund. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
SNAKKET OM VALGET: Ståle Solbakken møtte opp på Gardermoen for å forklare hvorfor han valgte å bryte med Norges Fotballforbund. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media