Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Olsen ut mot egne fans: - Kritikken deres gikk mot både meg og laget

Olsen og Glimt-supporterne ga hverandre det glatte lag etter nytt tap.

FRUSTRERT: Bodø/Glimts Trond Olsen havnet i diskusjon med egne fans. 
Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
FRUSTRERT: Bodø/Glimts Trond Olsen havnet i diskusjon med egne fans. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Glimt - Sarpsborg 0-2 (0-1).

BODØ (Dagbladet): - Nøyaktig hva som ble sagt, blir mellom supporterne og meg. Men de var misfornøyde med resultatet, og det var jeg også. Det er en ærlig sak, sier Olsen (32) til Dagbladet.

Løp til supporterne Da oppgjøret mot Sarpsborg var over - og Glimt var påført sitt femte strake serietap - gikk lynvingen rett bort til supportergjengene «Den gule horde» og «Glimt 1916». Som har felles Aspmyra-base svært nær der Olsen spilte venstrekant i andre omgang.

Ifølge øyenvitner ga en tilsynelatende rasende Trond Olsen beskjed om hva han syntes om supporternes drittslenging mot egne spillere.

Olsen bekrefter langt på vei dette:

- Kritikken deres gikk mot både meg og laget. De mente vi hadde prestert altfor dårlig.
 
- Må forvente kritikk Men 32-åringen legger til:

- Man må forvente misnøye fra supporterne når man presterer dårlig. Jeg hater å tape, og de hater å tape. Da blir det sånn. Konstruktiv kritikk er alltid bra, og vi fikk renset lufta. Jeg sa blant annet til dem: «Tror dere at jeg vil tape?» Det trodde de ikke, forteller Olsen.

- Jeg ville ikke gjemme meg i garderoben. Derfor gikk jeg bort til dem. Det var en bra meningsutveksling, legger Olsen til.

- Lovte du bedring?

- Ja, selvfølgelig!

Fra 1. til 13. plass Bedring kan Glimt trenge. Etter tre serierunder toppet de helgule tabellen, med sju poeng og 6-2 i målforskjell.

Så snudde alt.

De fem neste kampene har gitt 0 poeng. Og en målforskjell på 4-11. Førsteplassen er blitt til 13. plass. Og i neste serierunde venter Odd i Skien...

- Kanskje den vanskelige kampen du kan spille i årets Tippeliga, samtykker trener Aasmund Bjørkan, som har sett laget sitt rutsje 12 plasser ned på tabellen. Og prestere ganske dårlig.

- Da dere toppet tabellen, sa du at Glimt fortjente å lede serien. Hva sier du nå?

- At vi har fortjent å tape de kampene vi har tapt. Men de tre første tapene var ettmålstap, der vi var nære ved å plukke både ett og tre poeng. De to siste (0-2 mot Strømsgodset og 0-2 for Sarpsborg) har vært fortjente tap. I kveld skapte vi ikke målsjanser heller. Og hadde ingen skudd på mål, konstaterer Bjørkan.

- Kan snu når som helst Men han nekter å være med på at hjemmetapet for Sarpsborg var så pinlig som publikum på Aspmyra mente:

- Vi har ballen mye. Og befinner oss ofte i og rundt deres 16-meter. Men vi klarer ikke å utnytte spillemessig overtak.

- Nå er det like før Glimt er på nedrykksplass?

- Ja. Men det kan snu når som helst, sier Bjørkan, som vet at det kommer to uhyre viktige kamper etter bortemøtet med Odd:

Hjemme mot Aalesund, borte mot Tromsø...

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!