NORSK VÅPEN: Norge fikk mange muligheter til å utnytte John Arne Riises lange innkast mot Danmark, uten at det endte i scoring. Danskenes landslagstrener Morten Olsen mener de lange innkastene svekker flyten i spillet.Foto: Lise Åserud / Scanpix
NORSK VÅPEN: Norge fikk mange muligheter til å utnytte John Arne Riises lange innkast mot Danmark, uten at det endte i scoring. Danskenes landslagstrener Morten Olsen mener de lange innkastene svekker flyten i spillet.Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

Olsen vil ha offside på innkast etter møtet med Norge

Lei av Riise og co.

(Dagbladet): Danmark er i Slovakia for å spille privatkamp, men landslagstrener Morten Olsen er ikke helt ferdig med kampen i Oslo ennå.

- Det var bare på innkast og hjørnespark de skapte noe, sa Olsen etter 1-1 på Ullevaal, og nå vil han ha slutt på at spillere som John Arne Riise kan dominere fotballkamper med gode kastarmer.

- Fifa bør kikke nærmere på reglene rundt innkast. De lange innkastene som lag som Norge dyrker så voldsomt, er ikke nødvendigvis bra for fotballen, sier Olsen, ifølge sporten.dk.

- Kanskje burde man innføre offsideregelen også på innkast. Det kunne få en virkning, litt som den gangen man gjorde tilbakespill til målvakten ulovlig. Det gjorde spillet hurtigere og mer flytende, sier Olsen.

Drøyer tid
Men det er ikke bare fenomenet lange innkast som irriterer dansken.

Han syns også Norge fikk bruke for lang tid på å forberede John Arne Riises håndserver.

- Vi så Norge bruke den samme spilleren til å ta innkast både fra høyre og venstre, og dermed måtte kampen stoppes hver gang, til han var på plass. Jeg skulle gjerne sett en stoppeklokke som viste hvor lang tid det egentlig gikk med på de spillestoppene der alle ventet på et langt norsk kast, sier Morten Olsen.

Beklaget kritikk
Slovakia og Danmark møtes i morgen kveld.

Tidligere i dag brukte Olsen også anledningen til å beklage sin harde kritikk av visse spillere etter kampen mot Norge.

- Krikken var nok for hard, kanskje spesielt overfor Michael Krohn-Dehli. Det sier jeg etter å ha sett kampen en gang til, sa Olsen.

- Min umiddelbare reaksjon etter kampen, bunner i at jeg var skuffet over at vi ikke vant, sier Olsen.