Olsens nesten-kupp

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester United- Wimbledon 1- 1. Lavt press på grønt gress er Drillos Olsens suverene taktikk mot antatt sterkere motstandere. I går holdt det til et nestenkupp, fordi United stressa og kløna og så vidt klarte uavgjort: - United hadde flere sjanser, men vi hadde jammen de tre største etter pause.

Sier Wimbledons Egil Olsen i presserommet etter kampen, som med godt hell kunne ha endt med verdenskrigstyper, i britisk (og norsk) presse, hvis tre av Drillos menn hadde utnyttet tre aleine-med-keeper-sjanser. Alle i 2. omgang. De tre misbrukerne var: Carl Cort, Walid Badir og Jason Euell. Redningen for United: Hjemmedebuterende keeper Massimo Taibi. God.

Euell-kvelden

Jason kunne ha ordnet selveste Euell-kvelden for Olsen på spardamebussen nedover til London igjen. Euell hadde ballen forbi en liggende Taibi. Bare en blekksprutarm fikk stoppet sensasjonen. Men, Egil Olsen i joggedress, og en vannflaske i hånda, var likevel rimelig godt fornøyd:

- Det var et godt resultat for oss, men vi var også nær ved å vinne. Det hadde vel ikke vært helt rettferdig, men vi hadde faktisk de tre største sjansene etter pause, sier Drillo, som så at Wimbledons gærne gjeng så smått begynner å skjønne hva soneforsvar og ekstremt lavt press betyr.

I går løp faktisk noen spellere (ikke John Hartson sjølsagt) på seg leggkrampe for å hindre United fra å rive opp Drillo-muren.

Solskjær dårlig

- United hadde klart flere sjanser, men hadde vi vært ekstra heldige, hadde vi fått tre poeng, sier Drillo, som var godt fornøyd med at Dean Blackwell var tilbake og med unggutten Trond Andersen.

Andersen som spilte mot kompis Ole Gunnar Solskjær, en Solskjær som ikke fikk til spesielt mye.

- At Beckham og Cole ikke var med fra start, betydde det noe for kampen?

- Jeg tenker ikke så mye på motstanderne. United har alltid et sterkt lag. Dette er en av sesongens vanskeligste kamper.

- Stemningen i gardeoben?

- Litt forskjellig, noen mente vi skulle ha vinni, andre var mer fornøyde.

Vi skal være fornøyde med at vi fikk poeng, sjøl om vi begynner å bli lei uavgjort. Vi trenger en seier. Men, samtidig. At vi kan ta poeng på bortebane fra United viser at kan vi ta poeng fra hvem som helst.

- Hva syns du om Solskjærs innsats?

- Jeg konsentrerer meg mest om mitt eget lag, sier Olsen.

- Taktisk sett var vel dette en av de bedre taktisk gjennomførte kampene dere har hatt denne sesongen?

- Ja, brukbart, men det er alltid litt lettere da vi kjører med et så utrolig lavt press. Men, vi gjør utrolig mye rot og tull i midtbaneleddet. 1. omgang var ikke bra, vi var virkelig heldige som ledet ved pause, sier Drillo, som sammen med penge-Sam Hamman hoppet og småspratt da tennislaget tok ledelsen etter 16 minutter.

En sak for Cort

Mannen bak målet var rett og slett Carl Cort. Han kranglefintet seg forbi Mikael Silvestre, som var helt uten ryggdekning fra Staam og Berg (som tapte de fleste hodeduellene med berget John Hartson). Cort dro seg forbi og sendte ballen skolerett ut til en umarkert Walid Badir. Han hadde PLO-krutt i støvla og 0- 1. Stille på Old Trafford som utbygges i monsterdimensjoner. Men United slapp med skrekken sjøl om:

- Ved et par anledninger kunne vi ha «drept» United da de var totalt ute av balanse. Men, vi er ikke raske nok i kontringene, sier Drillo, som innrømmer at det var pinefulle og lange minutter fra det 16. til et drøyt kvarter før slutt.

For Drillos drøm om tre poeng ble ødelagt av Jordi Cruyff. Han kom tidlig innpå for en strekkskadet (igjen) Ryan Giggs. Ute for kanskje to måneder, kanskje mer. Dette bekymrer manager Ferguson som ikke ville høre snakk om en taktisk suksess fra herr Olsen. På spørsmål om dette sa han, skriv hva du vil. Men sir, da?

- Vi gjorde det utrolig vanskelig for oss selv i denne kampen, og jeg er veldig bekymret for skadesituasjonen, sier Ferguson. I ENGLAND

<B>BANENS BESTE: </B>Wimbledon-keeper Neil Sullivan storspilte mot United.