GULLØPET:  Johan Olsson sikret seg gull på 15 kilometeren i Falun. Drømmen om femmilsgull brast. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
GULLØPET: Johan Olsson sikret seg gull på 15 kilometeren i Falun. Drømmen om femmilsgull brast. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Olsson angrer: - Jeg skulle ikke ha vært så feig

Skuffet veteran.

(Dagbladet): Johan Olsson greide det «umulige» da han kom tilbake fra en lang skadeperiode og sikret VM-gull på hjemmebane i Falun.

Han ofret familie og dro til fjells i nesten to måneder - og selv om femmilsgullet glapp til Petter Northug - var VM en suksess for den svenske ringreven.

Usikker på framtida Olsson er fortsatt i tankeboksen, og vet ikke om han kommer til å fortsette på toppnivå.

Det er tungt å være lenge borte fra familien. Han gikk glipp av den yngste datterens første skritt på alle fire - og den andre datteren - Molly - var redd da faren kom hjem fra treningsleiren før VM.

- Hun turte nesten ikke å slippe meg ut av synet. Hun var redd jeg skulle dra igjen, forklarer Olsson i et stort intervju med Dagens Nyheter.

Det er også grunnen til at han er usikker. Tida med verdenscup er uansett over - men Olsson kommer enten til å gå langløp eller ta en «vanlig» jobb.

- Det jeg er bekymret for er faktumet at jeg kommer til å gå ut i en ukjent verden jeg ikke kjenner. Jeg har vært på landslaget i 14 år og er blitt passet på. De har et sikkerhetsnett som fanger deg opp, sier Olsson til Dagens Nyheter.

Angrer seg Når Olsson ser tilbake på egen karriere - er det en ting han spesielt angrer på. At han var så feig i 20-åra:

- Jeg skulle ha vært tøffere på meg selv da jeg var 20-25 år. Jeg skulle ikke ha vært så feig, men trent hardere. Jeg var redd for å bli utbrent og turte ikke å balansere på kanten, sier Olsson.

Respekt for Northug Det er gjentatt til det kjedsommelige, men Petter Northug har alltid hatt stor respekt for Johan Olsson. I motsetning til alle andre svenske skiløpere som har stått i veien for edelt metall.

I intervjuet med det svenske nettstedet kommer Olsson med en ny hyllest til Mosvik-gutten:

- Selv om vi er konkurrenter, har vi så ulike forutsetninger og det er sjeldent vi går til kamp mot hverandre.  Han er en spiss som gjør hat trick, mens jeg er som Håkon Mild (en svensk versjon av Øyvind Leonhardsen journ.anm.) og løper 15 kilometer i løpet av en kamp, sier Olsson til Dagens Nyheter.