Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Olsson har isolert seg fra familien siden nyttår: - Tror ingen har ofret mer enn meg

I dag ble det gull.

MÅLGANG: Johan Olsson ved målgang. Det holdt hele veien inn, og svenskene kan feire sin andre gullmedalje på like mange dager. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
MÅLGANG: Johan Olsson ved målgang. Det holdt hele veien inn, og svenskene kan feire sin andre gullmedalje på like mange dager. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Johan Olsson gikk i mål med sitt startnummer 17 var det ingen tvil om at 34-åringen hadde gjort et fryktelig sterkt løp.

Men at det skulle holde til gull var det ikke mange som trodde. Selv sier veteranen at han hadde en god følelse, men at han ikke hadde noen anelse om hvordan det skulle holde overfor de sterkeste konkurrentene.

- Jeg visste ikke helt hvordan jeg lå an. Men jeg kjente jo at det gikk bra og at jeg var veldig sterk, sier han til NRK.

Isolert seg Olsson, som tok sølvet på den samme distansen bak Petter Northug og vant femmila for to år siden, har med årene blitt en utpreget mesterskapsløper. Selv har han en naturlig forklaring på akkurat det.

- Jeg er snart 35 år gammel. Verdenscupen betyr ikke like mye lenger. Jeg har bestandig hatt mye problemer med både skader og sykdom, og i år har jeg i tillegg isolert meg fra familien min etter nyttår. Dette mesterskapet er grunnen til at jeg ikke har sett barna mine, sier han.

Og nettopp det å isolere seg fra familien har vært tøft for svensken. Likevel, på dager som dette når han kan stå på svensk jord og høre nasjonalsangen, blir det hele veldig verdt det.

- Det er vanskelig å tro at det er mange de som har jobbet mer for det her enn meg de siste åtte ukene. Det er utrolig tøft. Man savner barna veldig mye. Iblant lurer man på om det er verdt det, men på dager som dette kjenner man at det er det.

Norsk bronse Selv om det også i dag ble svensk gulljubel i Falun, kunne Norge også sette en ny strek i medaljeprotokollen da Anders Gløersen gikk inn til en overraskende bronsemedalje.

- Jeg er kjempefornøyd. Det har vært målet mitt i hele år, så det å klare medalje er jeg veldig fornøyd med. Jeg kjente at det røyna på på slutten der og at sekundene rant avgårde, sier han til NRK.

Finn Hågen Krogh ble nummer fem, Chris Andre Jespersen nummer åtte og Sjur Røthe nummer ni. Petter Northug? Han kom slentrende inn til det som i skrivende stund er en 62.-plass - nesten fem minutter bak Olsson.

Hele Norges coronakart