Olsson satser alt på å kopiere legendene

Drømmer om seier i Vasaloppet.

DRØMMER OM VASA-SEIER:  Johan Olsson. Foto: NTB Scanpix
DRØMMER OM VASA-SEIER: Johan Olsson. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Seieren i Vasaloppet neste vår er det ultimate målet for VM-helten Johan Olsson. Den seieren skal han sikre seg med norsk hjelp.

Han er klar for langløpslaget Team Santander sammen med Anders og Jørgen Aukland og Tord Asle Gjerdalen, for å nevne noen. Tradisjonelt langrenn er svensken ferdig med. Nå ønsker han først og fremst å kopiere de store svenske langrennslegendene.

- Jeg føler at det er en veldig utfordring og en enorm motivasjon å gi meg i kast med Vasaloppet, som er forbundet med mye tradisjon i svensk skisport. Denne tradisjonen betyr veldig mye for meg, som er vokst opp med store navn som Sixten Jernberg. Han er en av de få som har vunnet både VM-gull og Vasaloppet. Det er et mål for meg også, å kopiere de gamle legendene i så måte. Det er den ultimate utfordringen, sier Olsson til NTB.

Fredag ble han presentert og ønsket velkommen i det norske langløpslaget, og ingen la vel skjul på at forventningene til svensken er skyhøye.

Nådd taket Johan Olsson sier at overgangen fra tradisjonelt langrenn til langløp ikke var vanskelig for hans vedkommende. Etter Falun-VM, der han avsluttet den tradisjonelle karrieren med gull på hjemmebane, følte han at taket var nådd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer