Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Olsson Smeby tar pause fra hoppingen

Prioriterer familien.

LEGGER SKIENE PÅ HYLLA: Skihopperen Helena Olsson Smeby vil prioritere familie, men utelukker heller ikke at hun kommer tilbake i skibakken.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
LEGGER SKIENE PÅ HYLLA: Skihopperen Helena Olsson Smeby vil prioritere familie, men utelukker heller ikke at hun kommer tilbake i skibakken. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Helena Olsson Smeby har valgt gi seg med skihoppingen på ubestemt tid.

Den svenskfødte 31-åringen er en av veteranene i det kvinnelige hoppmiljøet og var blant de beste norske hopperne forrige sesong. Hun tok tre fjerdeplasser i verdenscupen, og deltok også i OL i Sotsji.

Planen var å satse denne høsten med tanke på VM i Falun, men kombinasjonen med toppidrett og familieliv har ikke gjort det mulig for hopperen som representerer Byåsen.

- Jeg har fortsatt kjempelyst til å satse på skihopping, men det er veldig utfordrende å få familielivet og satsingen på hoppingen til å gå opp i hverdagen. Det er ikke til å legge skjul på at en full toppidrettssatsing tar mye tid, og jeg har heller ikke økonomi til å gjøre dette, sier hun.

Kvinnenes landslagssjef i hopp, Christian Meyer, synes det er synd at Smeby ikke er aktuell til å kjempe om en plass på VM-laget. Han ønsker et eventuelt comeback velkommen.

I helgen er det verdenscupåpning på Lillehammer for kvinnene, og Norge stiller med ti hoppere.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling