FART OG TEKNIKK: Oluwasegun Abiodun (t.v.), her etter å ha rundlurt Vidar Riseth som HamKam-spiller. Nå skal han sendes ut av Norge. Foto: Geir Otto Johansen / SCANPIX
FART OG TEKNIKK: Oluwasegun Abiodun (t.v.), her etter å ha rundlurt Vidar Riseth som HamKam-spiller. Nå skal han sendes ut av Norge. Foto: Geir Otto Johansen / SCANPIXVis mer

Oluwasegun Abiodun (26) kastes ut av Norge

HamKam- og Skeid-profilen har ikke lovlig opphold, og skal flys til Nigeria neste onsdag.

(Dagbladet): Det kommer fram i fengslingskjennelsen fra Asker og Bærum tingrett, der han ble framstilt forrige torsdag.

Abiodun ble pågrepet 13. september. Han har nå ikke lovlig opphold i Norge, og det er fattet vedtak om forhåndsvarsel om utvisning fra landet.

Ifølge politiet skal den nigerianske fotballspilleren uttransporteres med charterfly 28. september. Han sitter i mellomtiden på Trandum transittmottak.

Dagbladet kontaktet transittmottaket i dag, men Abiodun ønsket ikke å stille til intervju.

Har et barn Da han ble framstilt for fengsling, ringte Abiodun til den nigerianske ambassaden i Sverige. Han begjærte seg løslatt, men ønsket ikke å forklare seg videre.

Abioduns advokat Preben Kløvfjell sa i retten at klienten var profesjonell fotballspiller, og at han ikke ønsket å få karrieren sin ødelagt.

Abiodun har ifølge kjennelsen også nylig fått et barn i Norge, men bor ikke sammen med verken barnet eller moren.

Ikke lovlig opphold Abiodun søkte for første gang om arbeidstillatelse i Norge 06.06.2004, heter det i fengslingskjennelsen. Han fikk midlertidig opphold som fotballspiller 01.09.2004.

Etter dette har han flere ganger søkt om arbeidstillatelse som fotballspiller. Siste arbeidstillatelse ble gitt av UDI 18.02.2010.

Denne gjaldt fram til og med 15. november i fjor. Retten legger til grunn at Oluwasegun Oluwaseye Abiodun etter dette tidspunkt ikke har hatt lovlig opphold i Norge.

Champions League Abiodun har i Norge spilt på HamKam og Skeid, og med sin teknikk og hurtighet ble han populær blant begge klubbers tilhengere.

JUBEL: Roman Kienast (22) omfavnes av Abiodun, under glade dager på HamKam. Foto: Geir Otto Johansen / SCANPIX
JUBEL: Roman Kienast (22) omfavnes av Abiodun, under glade dager på HamKam. Foto: Geir Otto Johansen / SCANPIX Vis mer

4. november i fjor kom Skeid og Abiodun til enighet om ikke å fornye spissens kontrakt. Han forlot da klubben.

Han har spilt for israelske Maccabi Haifa i Champions League, der han også scoret et mål.

I tillegg har Abiodun spilt på Julius Berger i hjemlandet Nigeria, og Al-Wahda i De forente arabiske emirater.

Hans advokat Preben Kløvfjell har ikke vært tilgjengelig for kommentar i dag.

I DUELL: Abiodun avsluttet arbeidsforholdet med Skeid i 2009. Her da han enda var i klubben, i duell med Magnus Sylling Olsen.  Foto: Arnt E. Folvik / Dagbladet
I DUELL: Abiodun avsluttet arbeidsforholdet med Skeid i 2009. Her da han enda var i klubben, i duell med Magnus Sylling Olsen. Foto: Arnt E. Folvik / Dagbladet Vis mer