Olympiakos kom med elleve greske guder. Bare Hareide hylles som en

«Ikke hatt noen som ham.»

MALMÖ-TRENER MED SUKSESS:  Åge Hareide. Foto: Stig-Åke Jönsson / TT / NTB scanpix
MALMÖ-TRENER MED SUKSESS: Åge Hareide. Foto: Stig-Åke Jönsson / TT / NTB scanpixVis mer

Malmö - Olympiakos 2-0 (1-0)

MALMÖ (Dagbladet): Norske fotballtrenere som har gått på trynet i utlandet har vi lest nok av de siste åra. Nå skrives det en suksesshistorie i Malmö, og suksessens ansikt heter Åge Hareide.

- Jeg har aldri hatt noen som ham, sa Malmös brasilianske back, Ricardinho, etter 2-0-seieren over Olympiakos i går kveld.

Les kampreferat her.

Les Hareides raseriutbrudd her.

- Fantastisk Olympiakos kom med elleve greske guder til Swedbank Stadion. I alle fall hvis vi tar utgangspunkt i tilbedelsen fra 2000 tilreisende fanatikere bak det ene målet.

Men i dag er det Åge Hareide som er fokuset i svenske aviser. Sammen med tomålsscorer Markus Rosenberg, naturligvis.

- Hareide er fantastisk. Han har en enorm evne til å få ut det beste av oss hele tida, sier Ricardinho til lokalavisa Sydsvenskan i dag.

- Jeg har ikke hatt noen som ham. Han lar oss aldri være fornøyde. Når vi selv er fornøyde, er han på oss og motiverer oss til neste kamp.

- Offensivt og modig Kommentator Anja Gatu følger opp:

- Åge Hareide sørget for at laget spilte akkurat slik han hadde lovet - offensivt og modig. Han coachet laget for å få det til å eie kampen, og gikk for tre poeng. Den ambisjonen og innstillingen er bare til å elske.

Gatu fortsetter:

- Han benyttet seg av et utstudert og ganske billig psykologisk spill før kampen. Men under selve kampen var han vanskeligere å lese.

- Jævlig greie - Malmö. For en jævlig greie, twitrer Erik Niva, kommentator i Sveriges største avis, Aftonbladet.

I avisa følger han opp:

- Malmö FF er ikke bare et lag. Malmö FF er både en klubb og en by som gjennomfører kampene sammen. Det er så uvanlig at det grenser til å være unikt.

Kommentatoren sikter blant annet til at tribunene på alle fire sider gynget og ristet flere ganger under Champions League-kampen. Her var det ikke bare en liten klikk bak mål - over 20.000 tilskuere løftet stadion i flokk.

Stortrives - Det er en sånn historie man lager film av. Det er en sånn historie det prates om i Europa i dag, skriver Expressens Mattias Larsson.

Dagbladet var på pressekonferansen etter kampen. Det er åpenbart at nordmannen stortrives på den europeiske scenen igjen.

Fem år som landslagssjef for Norge fikk ikke noe lykkelig utfall da Hareide gikk av etter fiaskoåret i 2008. I går viste han temperament og følelser. Først skjelte han ut svensk presse, så hyllet han både spillere og publikum.

Hareide snakket mye på svensk under pressekonferansen. Svenskene elsker det.

Og akkurat nå er han kongen av Malmö.

• Atlético Madrid venter borte i neste kamp.

TOMÅLSCCORER:  Markus Rosenberg (til venstre) feirer en av sine to scoringer med Pawel Cibicki. FOTO: NTB SCANPIX
TOMÅLSCCORER: Markus Rosenberg (til venstre) feirer en av sine to scoringer med Pawel Cibicki. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer