Olympiatoppen bryter med skøyteforbundet

Olympiatoppen bryter med Norges Skøyteforbund, i hvert fall inntil videre.

Samarbeidet er lagt på is, skriver Aftenposten i dag. Forholdet mellom Olympiatoppen og skøyteforbundet har vært turbulent denne sesongen, og nå er det altså brudd. Det toppet seg med brevet styremedlemmet Svein Ivar Strugstad sendte Olympiatoppen for noen uker siden. En del uttalelser fra sentrale personer i Olympiatoppen ble sterkt kritisert.

- Det er ikke noe samarbeide akkurat nå. Vi må bare avvente hva som skjer, bekrefter Rolf Sæterdal overfor Aftenposten. Han spør hvem Olympiatoppen skal forholde seg til i forbundet, og sier at det er umulig å dra i gang store prosjekter slik situasjonen er.

Sæterdal sier at et samarbeid må være forankret i at det jobbes mot samme mål. Det er ikke tilfelle mellom skøyteforbundet og Olympiatoppen, men de to organisasjonene er enig i at de er uenige.

- Hva med et framtidig samarbeide?

- Akkurat nå er det altså ikke noe samarbeide, men vi er alltid åpen for enhver situasjon, sier Sæterdal.

I skøyteforbundet er flere av de topplederne Aftenposten har snakket optimister og tror at det skal være mulig å få til et samarbeide med Olympiatoppen igjen.

- Vi må få laget nye planer og kvalitetssikre prosjektet for toppidrettssatsingen vår. Nå er det vi som har utspillet, sier Svein Inge Strugstad til Aftenposten.

(NTB)