- Olympiatoppen har ikke peiling

- Det er ikke antall treningstimer, men kvaliteten på det du gjør, som er avgjørende, sier ryggopererte Thomas Alsgaard til Dagbladet. I går gikk han inn til en sensasjonell andreplass i verdenscupåpninga i Kiruna.

Og etter løpet kunne han ikke la være å sende et spark til Olympiatoppen, som krever at norske idrettsutøvere må trene mye mer.

- Bjørge Stensbøl har ikke peiling på hva han snakker om. Personlig har jeg aldri brydd meg en døyt om hva Olympiatoppen mener. Jeg har alltid hatt suksess med å gå mine egne veier. Også i framtida er det jeg som bestemmer hvor mye og hvordan jeg skal trene, sier Alsgaard.

For to uker siden sa Stensbøl at norske toppidrettsutøvere måtte sette seg definerte treningsmål. Dersom målsettinga ikke nås, må utøverne regne med å få avkortet sine OL-stipend.

Bestem sjøl

Thomas Alsgaard bare fnyser av påstanden.

- Det må være opp til hver enkelt idrettsutøver å finne det treningsnivået som passer. For meg låter det riktigere å trene to timer daglig med skikkelig kvalitet enn seks timer ineffektivt.

- Kvalitetstrening må aldri vike for kvantitet, sier Alsgaard.

Sjøl har han minimalt grunnlag foran årets sesong - så lite at han tidligere i høst avskrev verdenscupen for sitt vedkommende.

Ny målsetting

- Den målsettinga justerer jeg med glede allerede nå. Men jeg er selvsagt forberedt på noen 20. plasser. Mine prestasjoner vil svinge ganske mye.

Ryggoperasjonen i vår gjorde at Thomas Alsgaard ikke fikk trent som han skulle i sommer. Da han endelig kom i gang, røk flere ribbein etter fall under et rulleskirenn på Gjøvik.

Og for en måned siden kom forkjølelsen.

- Men jeg har da trent ordentlig de siste tre ukene.

Noe av forklaringa på gårsdagens solide innsats, kan være forbedret teknikk i klassisk stil.

- Det var ikke noe rått løp fra min side, for jeg hadde ikke noe å gi i de lange motbakkene. Men tross glatte ski greide jeg likevel å gå avslappet og rolig.

- Det var en ny opplevelse, sier Thomas Alsgaard.

  • Toppidrettssjef Bjørge Stensbøl er i Athen og var ikke tilgjengelig for kommentar i går kveld.